תפריט

פטריות ממולאות: בשר, גבינות וגם צמחוני

  פורסם בתאריך   על ידי   3 תגובות

אם יש מנת פתיחה מוצלחת שתמיד מקבלת מחמאות זו היא מנה של פטריות ממולאות בתנור. בין אם אתם מתכננים ארוחה בשרית, חלבית ואפילו טבעונית – את הפטריות ניתן למלא במגוון מילויים שונים. הנה 3 מתכונים לפטריות במילוי גבינות / בשר / ירקות.

פטריות ממולאות בבשר

פטריות ממולאות בשר על מצע של אורז

פטריות ממולאות בשר על מצע של אורז

מילוי בשר טחון עסיסי הופך את המנה הזאת להרבה יותר ממנת פתיחה. בעצם, מדובר במנה עיקרית מעולה לאוהבי הבשר, מומלץ להגיש מעל אורז לבן ולצד רוטב צלי.

מצרכים למתכון:

  • 10-12 פטריות פורטבלו
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים
  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 3 שיני שום כתושות
  • כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס פירורי לחם או אגוזי מלך טחונים דק
  • 4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

  1. מכל פטרייה נסיר את הרגל ונשמור את רגלי הפטריות בצד. נסדר את הפטריות בתבנית ונאפה בתנור חם על 100 מעלות למשך 7 דקות. ננקז את נוזלי הפטריות.
  2. במחבת רחבה נטגן בצל בשמן עד שמזהיב, נוסיף שום ובשר טחון ונערבב היטב בעזרת מזלג. נטגן 3 דקות, עד שהבשר משנה צבעו.
  3. נקצוץ את רגלי הפטריות שהסרנו ונוסיף אותן למחבת יחד עם פפריקה, מלח ופירורי לחם. נערבב היטב ונמשיך לטגן כ-2 דקות.
  4. נסדר את הפטריות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, נמלא כל פטרייה בככף גדושה ממילוי הבשר ונפזר עוד קצת פירורי לחם מעל (לא חובה).
  5. נאפה את הפטריות הממולאות בתנור חם על 200 מעלות למשך 10 דקות.

עוד מתכוני פטריות מומלצים:

פטריות ממולאות בגבינות

פטריות במילוי גבינות (עיזים, פטה וצהובה)

פטריות במילוי גבינות (עיזים, פטה וצהובה)

קלה, מהירה וטעימה במיוחד – אם אתם מתכננים ארוחה חלבית אל תוותרו על מנה של פטריות ממולאות גבינה. מתאימה גם לצמחוניים.

מצרכים למתכון:

  • 10-15 פטריות פורטבלו בינוניות
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 200 גרם גבינת עיזים מגוררת
  • 100 גרם גבינת פטה מגוררת
  • 4 כפות גדושות קוטג’
  • 4 גבעולי עירית קצוצים
  • 4 כפות גדושות פירורי לחם או אגוזי מלך טחונים דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. נסיר את רגלי הפטריות נשמור בצק, ננקה את הפטריות בעזרת נייר סופג ונניח על נייר סופג חדש כ-10 דקות.
  2. בקערה גדולה נערבב את כל סוגי הגבינות יחד עם עירית, מלח ופלפל. נקצוץ את רגלי הפטריות ונכניס גם אותן לתערובת הגבינות.
  3. נסדר את הפטריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונמלא כל פטרייה מתערובת הגבינות, יש למלא וליצור גבעה קטנה מבלילת הגבינות שמבצבצת החוצה. כדאי לפזר פירורי לחם מעל לכל פטרייה לפני האפייה.
  4. נאפה את הפטריות בתנור חם על 200 מעלות למשך 10-12 דקות, עד שהפטריות משחימות מעט והגבינה נמסה.

פטריות במילוי פרווה – צמחוני / טבעוני

פטריות במילוי פירורי לחם (פרווה)

פטריות במילוי פירורי לחם (פרווה)

אחד המתכונים המיוחדים – פטריות ממולאות בפירורי לחם, פטריות, בצל, פטרוזיליה ושום. למה המנה הזאת כל-כך מוצלחת? כי היא הכי מתאימה כפתיחה לארוחה מכל סוג; לטבעוניים, צמחוניים וגם לארוחה בשרית / חלבית.

מצרכים למתכון:

  • 15 פטריות בינוניות
  • כוס פירורי לחם
  • כוס אגוזי מלך טחונים דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 כוס שמן זית
  • כף גרידת לימון
  • 1/2 כפית שטוחה מלח
  • מעט פלפל שחור
  • כפית תימין מיובש

אופן ההכנה:

  1. את רגלי הפטריות ננתק ונקצוץ, נניח בקערה גדולה.
  2. לקערת הפטריות נוסיף את שאר מצרכי המילוי: פירורי לחם, אגוזי מלך, שום, פטרוזיליה, שמן זית, גרידת לימון, מלח, פלפל ותימין.
  3. נערבב היטב את המלית לתערובת אחידה.
  4. נרפד תבנית תנור בנייר אפייה ונניח עליה את הפטריות, נמלא כל פטרייה ונדחס מעט, אנחנו רוצים הרבה מילוי בפטריות.
  5. נאפה את את הפטריות בתנור חם על 190 מעלות למשך כ-17 דקות.

5 טיפים לפטריות ממולאות מוצלחות

סוג הפטריות: פטריות פורטבלו הן הפטריות המומלצות ביותר למילוי, הן מגיעות במגוון גדלים ויוצאות נהדר כשאופים אותן בתנור.

גודל הפטריות: למרות שזה נשמע מוזר – העדיפו פטריות בינוניות על פני גדולות. הפטריות הבינוניות הן יציבות יותר, לעומד הגדולות שיכולות בקלות להתפרק.

מילוי: בין אם מדובר בפטריות במילוי בשר, גבינה או פרווה – אל תעמיסו במילוי. הפטריות צריכה להיות שלמות לפני שהן נכנסות לתנור, רק כך תקבלו מנה אסתטית ומזמינה.

אפייה: אל תהרגו את הפטריות שלכם, פטריות בתנור צריכות לצאת עסיסיות ולא להתייבש, אפו את הפטריות על חום של 190 מעלות רק לכמה דקות ואל תשכחו אותן בתנור.

עוד מילויים מומלצים: מלאו את הפטריות בכל מה שאתם אוהבים ואל תפחדו לשחק עם המילוי: אגוזים קצוצים, סוגי גבינות שונים, פירורי לחם מתובלים, עשבי תיבול ואפילו קינואה – פטריות יכילו בצורה נהדרת כמעט כל מילוי שיעלה על ראשכם.

3 תגובות

  1. עדי :

    חוזרת לעדכן 🙂
    הטיפ של גודל הפטריות, עזר מאוד.
    באמת הבינוניות טובות יותר ולא צריך לפוצץ אותן במילוי.

  2. טל :

    האם הפיטריה נשארת קשה,או בזמן האפיה מתרככת שזאת התוצאה שאני הייתי רוצה .אגב הפטריות הן שמפניון גדולות

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

סרטונים מעוררי תיאבון

FoodisGood