מה אנחנו רוצים מפיתה? שתהיה רכה ואוורירית, אבל יציבה שתוכל להכיל את כל מה שנרצה בפנים. המתכון שלנו לפיתות ללא גלוטן הוא מאוד קל להכנה ובו בזמן התוצאה מעולה – פיתות גדולות, אווריריות, עם כיס, בדיוק כמו שפיתות צריכות להיות. את הפיתות ניתן להקפיא ולהפשיר במיקרו כחצי דקה, בתאבון!
שימו ❤️ יש לנו אוסף מתכונים מצוין שאתם חייבים להציץ בו ולקבל השראה >> 40+ מתכונים ללא גלוטן לכל מטרה
זמן עבודה: 20 דקות | 12 פיתות גדולות
מצרכים:
- 500 גרם קמח ללא גלוטן – קמח רב תכליתי (ועוד לקימוח משטח העבודה)
- 400 מ״ל מים פושרים
- 1 כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
- 1.5 כפיות מלח
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף סילאן / סוכר
הוראות הכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קלות מים ושמרים, ערבוב של כחצי דקה להמסת השמרים במים.
- מוסיפים קמח וסוכר ומערבבים במהירות בינונית כדקה.
- מוסיפים מלח ושמן ושוב מערבבים על מהירות בינונית כדקה.
- מגרדים היטב את הבצק מדפנות הקערה וגם מוו הלישה וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. *זה הזמן לשים לב אם הבצק יבש מידי, הבצק אמור להיות מעט דביק, במידה והוא יבש יש להוסיף מים עד לקבלת בצק דביק אבל שניתן לעבד לכדי כדור.
- כשמתקבל כדור בצק אחיד מעבירים אותו לקערה נקייה ומכסים במגבת, מניחים להתפחה של שעה.
- מחממים תנור לחום גבוה, 230 מעלות.
- קורצים מהבצק 12 כדורים וכל כדור מרדדים במשטח מקומח לפיתה שטוחה ועגולה, חשוב לא לרדד דק מידי, בערך עובי של זאת קטנה.
- מעבירים את הפיתות המרודדות לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- ממקמים את התבנית במרכז התנור ובתחתית מניחים קערה שמתאימה לתנור עם מים.
- 7אופים בתנור החם למשך 12-14 דקות, עד שהפיתות מתנפחות ונוצר בהן כיס – אופים רק מגש פיתות אחד בכל פעם וחשוב לשמור על ריווח בין הפיתות שעל התבנית.
- מצננים את הפיתות לצינון מלא על השיש ונהנים מפיתות טריות ללא גלוטן עם כיס ממש כמו של פיתה רגילה!
- לאחסון ניתן לשמור עד יום אחד בשקית בטמפרטורת החדר או להקפיא בשקית הקפאה אטומה.