כל הסודות לבישול ביצים בדרך הנכונה

  פורסם בתאריך   על ידי   4 תגובות

ביצים, על כל צורותיהן, מוצאות את דרכן אל הצלחת שלנו לפחות בארוחה אחת ביום. בין אם מדובר בארוחת בוקר, צהריים או ערב, ביצים תמיד ימצאו דרך להשתלב בארוחות שלנו. אם גם אתם מוצאים עצמכם אוכלים לפחות ביצה אחת ביום, הנה 6 טיפים מנצחים לבישול ביצים.

איך לבשל ביצים מנצחות?

תכונה מאוד נחמדה בביצים, היא שהן מתאימות עצמן לחשקים שלנו, וניתן להגיש אותן בהמון דרכים. אז מה להוסיף לחביתה כדי שתהיה מקצועית ואיך להרתיח ביצים קשות בדרך הנכונה? הנה כמה מהדרכים הטובות ביותר לבשל ביצים:

הצטרפו אלינו בפייסבוק וקבלו את המתכונים הכי שווים והכתבות הכי מעניינות

הסודות לחביתה מקצועית: כדי להפוך את החביתה שלכם למקצועית (כמו בארוחת הבוקר של בית הקפה) כל מה שצריך לעשות הוא להוסיף לבלילה כמה כפות של שמנת מתוקה, לערבב היטב ולטגן.



גם תוספות צריך לדעת להוסיף בזמן הנכון ובכמות הנכונה. את הבצל מטגנים לפני החביתה, ועליו מוסיפים את הביצים. את עשבי התיבול (תרד או כרישה גם כן) מומלץ לקצוץ ולפזר ממש במקביל להוספת הביצים למחבת. את הגבינה מומלץ להוסיף לאחר שהחביתה כמעט מוכנה – פשוט להוסיף גבינות ולקפל. ונקניק מומלץ במיוחד להוסיף למקושקשת.

מבחן הביצה הטרייה: כדי לבדוק אם ביצה עדיין טרייה, פשוט הניחו אותה בתוך כלי עם מים וקצת מלח. אם הביצה שוקעת, היא עדיין טרייה למאכל, אם היא צפה – היא פשוט לא טרייה.

eggs

מתקשים בעת קילוף ביצה קשה? הנה כמה שיטות לפעם הבאה שתבשלו ביצים קשות:

  • לאחר הרתחת הביצים, העבירו את הביצים לקערת מי קרח – זה יעצור את בישול הביצים ויכווץ אותן במעט, כך תוכלו לקלף אותן בלי בעיה.
  • לימון מוסיף המון גם לקילוף ביצים: שפשפו כל ביצה בחצי לימון והוסיפו כפית מיץ לימון למי הביצים לפני הרתחה. כך תוודאו שהביצים יהיו קלות לקילוף.
  • נתקעתם בלי קרח או לימון? תוכלו להוסיף למי הבישול גם חצי כפית אבקת אפייה + כף מלח.



מה להכין עם ביצים קשות?
סלט ביצים במיונז פשוט וקל
סלט תפוחי אדמה, ביצים וכל טוב

עקבו אחר ההוראות כדי לבשל ביצה עלומה מושלמת: הוסיפו לסיר קטן ועמוק מים רותחים והוסיפו לסיר 1/4 כוס חומץ לפני הוספת הביצה. הביאו לרתיחה וצרו מערבולת בעזרת כף עץ. כעת פשוט הוסיפו את הביצה, כמו שמוסיפים ביצה למחבת בטיגון ביצת עין. החומץ יעזור לשמור על הביצה מלהתפזר בסיר.

מקושקשת מושלמת משיגים בערבוב “מעלה מטה” ניתן להוסיף כמה כפות חלב לבלילה מוצלחת יותר (לא חובה). שלא כמו בחביתה, מקפידים להשתמש במטרפה ולערבב את הביצים ע”י הטיית הקערה וערבוב בתנועות של “מעלה מטה” ולא בתנועות מעגליות, המטרה היא ליצור כמה בועות אוויר בבלילה. מערבבים בערך 2 דקות. מעבירים את הבלילה למחבת משומנת חמה, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים מידי פעם, אבל לא כל הזמן! אנשים רבים מערבבים את המקושקשת כל-כך הרבה עד שמתקבלים פתיתי ביצה, וזו לא המטרה שלנו.



ומה עם ביצת עין? גם לה יש סוד! כדי לקבל שילוב מושלם של חלמון רך וחלבון מוצק בביצת עין, מה שצריך לעשות זה פשוט להוסיף 2 כפות מים למחבת הטיגון ולסגור עם מכסה. אדי המים ישמרו על החלמון רך, בזמן שהחלבון יתבשל לחלוטין. הניחו ביצת עין מעל אורז אדום עם פול ותקבלו ארוחה נהדרת.

נשארו לכם חלבונים / חלמונים? אל תזרקו אותם! הנה כמה מתכונים לבישול עם חלבונים / חלמונים:
מה לעשות עם חלבונים? נשיקות מרנג מתוקות או ז’אבן (נוגט מרוקאי).
מה לעשות עם חלמונים? מתכון לקרם ברולה או עוגיות שבלול שחור לבן.

מכירים עוד דרכים לבישול ביצים מושלמות?

קטגוריות: טיפים, כללי

שיתוף

4 תגובות

  1. משה א. :

    תודה לכם על הכתבות המעניינות והטובות.

  2. דליה :

    חידושים….תמיד אשמח לקבל

  3. עמית :

    מדריך מאוד שימושי.
    במיוחד הטיפים על קילוף הביצים.

  4. מי :

    תודה רבה.
    קצת מביך לשאול, אבל – איך מכינים ביצים קשות?.. ז”א, כמה זמן ובאיזו להבה. האם כדאי להוציא מהמקרר ישר לסיר או לתת להם קצת זמן בחוץ וכו’..
    תודה מראש.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *