מתכון לעוף בטריאקי. מנה נהדרת שתמיד מצליחה להפתיע בטעמה. השילוב של חזה העוף עם הירקות הירוקים ורוטב טריאקי מתקתק הוא שילוב טעמים מנצח!
מתכון לעוף בטריאקי
מצרכים:
לחזה עוף וירקות
- כפית שמן (אפשר גם שמן קוקוס)
- 240 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
- 2 כוסות פרחי ברוקולי
- 2 גזרים פרוסים
- 1 כוס אפונת גינה טרייה (תרמילים)
להכנת רוטב טריאקי משודרג
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות רוטב תמרי או רוטב סויה רגיל
- 2 כפיות דבש
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
- מחממים שמן במחבת על אש בינונית, מטגנים את קוביות העוף במחבת, עד שהוא מוכן (7-8 דקות).
- מוסיפים פנימה ברוקולי, גזר ואפונה, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
- בקערה קטנה מערבבים את רוטב הטריאקי על ידי שילוב שמן שומשום, רוטב תמרי / סויה, דבש, מלח ופלפל.
- מוסיפים את הרוטב למחבת העוף, מערבבים היטב ומאדים לשלוש דקות נוספות.
- מגישים את המנה לצד אורז לבן, מקשטים בצילי גרוס (אופציונלי) ומגישים.
בתאבון!