במיה שלב אחר שלב • מתכון לבמיה פריכה ומוצלחת

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

תבשיל במיה ברוטב עגבניות | תמונה: shutterstock
  • הבעיה: אנחנו כל-כך אוהבים במיה אבל הבישול שלה קצת טריקי, בעצם, אם לא מכינים את הבמיה כראוי, היא מקבלת מרקם רירי וממש לא מזמין.
  • הפתרון: המדריך הבא יסביר לכם, צעד אחר צעד, איך מכינים את הבמיה לבישול. כך שבפעם הבאה שאתם מכינים במיה – היא תהיה פריכה ונהדרת.
השלב הראשון - חיתוך גבעול הבמיה | תמונה: shutterstock

השלב הראשון – חיתוך גבעול הבמיה | תמונה: shutterstock

חיתוך:
בשלב הראשון קוטמים את הגבעול הקטן שבקצה הבמיה, זה לא חובה בכלל ולפעמים אין גבעול, אבל אם יש כדאי להיפטר ממנו. חשוב מאוד לחתוך את הגבעול בעדינות ומבלי לפגוע בפרי עצמו, ז”א – לא לחתוך יותר מידי. חיתוך לא נכון של הגבעול יביא לתוצאה של במיה רירית, כזו שאף אחד לא מחבב.

שטיפה וייבוש:
בשלב הבא יש לשטוף את הבימה היטב, הכי כדאי לעשות את זה בתוך מסננת ותחת מי ברז זורמים, דקה של שטיפה בהחלט מספיקה. מעבירים את הבמיה למגש עם מגבת ומניחים בשמש למשך כשעה, עד שהבמיה מתייבשת לחלוטין.



בישול הבמיה:
השלב האחרון כמובן הוא הבישול, ניתן להכין את הבמיה בשמן עמוק (שיטה שתשמור על הבמיה פריכה במיוחד) או בתנור (הדרך הקלה להכנת במיה לבישול).

  • להכנת הבמיה בשמן עמוק פשוט מחממים שמן בסיר, כשחם זורקים פנימה את הבימה ומטגנים כ-2 דקות, מוציאים לנייר סופג וזה הכל.
  • להכנת במיה בתנור יש לסדר את הבימה על תבנית תנור בשכבה אחת, לרסס היטב בספריי שמן, לערבב ולסדר שוב שכבה אחת יפה כך שכל במיה מופרדת מהשנייה. עכשיו אופים את הבמיה בתנור חם על

עוד מדריכי בישול שאתם חייבים להכיר:
עדשים כתומות: איך מכינים + 4 מתכונים
מתכון לדלעת בתנור + 3 מתכונים טעימים עם דלעת
כרוב כבוש • מתכון ביתי מנצח!

הקפאה ובישול חוזר:
הבמיה זמינה לתקופה קצרה בקיץ אבל החדשות הטובות הן – לאחר הבישול, ניתן להקפיא את הבמיה בכלי סגור למשך כ-3 חודשים! לקראת בישול חוזר יש להקפיץ את הבמיה על מחבת עם שמן כ-6 דקות ולאחר מכן תוכלו לשלבה בכל תבשיל שתבחרו. פשוט נכון?

ועכשיו בקצרה:

  1. חותכים את הגבעול של הבמיה בזהירות ומבלי לפגוע בפרח.
  2. שוטפים ומייבשים את הבמיה.
  3. מטגנים בשמן עמוק או צולים בתנור.
  4. משלבים בתבשילים, מכינים עם רוטב אדום או פשוט מגישים לשולחן עם לימון.

 

במיה מבושלת ברוטב עגבניות

מתכון קל שמשמש כתוספת מעולה או כמנה ראשונה טעימה, מתכון של במיה ברוטב עגבניות עם לימון ומלח, קל מאוד להכנה וגם בריא.

על ידי FoodisGood

מתכון לקובה במיה עירקית

קובה במיה היא אחת מסוגי הקובות האהובות שיש. הקובה הממולאת בבשר שוחה במרק במיה ועגבניות מענג והיא מנה מושלמת לארוחת צהריים מזינה וטעימה במיוחד.

על ידי FoodisGood

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *