מתכון לדלעת בתנור + 3 מתכונים טעימים עם דלעת

  פורסם בתאריך   על ידי   3 תגובות

הדלעת לא סתם כתומה ויפה, היא מגיעה ממשפחת הדלועיים, משפחה לא דלה בכלל המכילה בין היתר גם את הקישוא, המלון והמלפפון. צורתה העגולה של הדלעת יכולה להשתנות, במידה והדלעת לא בשלה היא דומה יותר לקישוא.

כדאי לדעת: הדלעת מכילה בסך הכל 26 קלוריות ב-100 גרם, כמויות אדירות של ויטמין A החיוני לבריאות הגוף ולבריאות העיניים בפרט, ויטמין C הפועל כנוגד חמצון מעולה, ברזל החשוב לבניית עצמות חזקות וחלבון.

מתכון לדלעת בתנור, פשוט וטעים

זה לא מקרי שהדלעת כל כך מפורסמת ברחבי העולם. בחו”ל נהוג להשתמש בדלעת בליל כל הקדושים, גרעיני הדלעת ניתנים לקלייה ומשמשים כפיצוחים ולבסוף, הדלעת פשוט מושלמת למרקים, פשטידות ומנות שונות ומגוונות. תחילה, נלמד איך מכינים דלעת פשוטה וטעימה בתנור:

מצרכים:

  • 1 דלעת (5 קילו) קלופה, חתוכה לרצועות או פרוסות
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח פלפל לפי טעם

איך מכינים:

  1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות, על טורבו.
  2. מערבבים בקערה את הדלעת עם שום ושמן זית ומפזרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  3. מתבלים במלח ופלפל לפי טעם אישי.
  4. מכניסים לתנור ומבשלים למשך 40 דקות, עד להתרככות הדלעת.



 

3 מתכונים טעימים עם דלעת

מרק דלעת קטיפתי לחורף מושלם
איך אנחנו אוהבים מרקים בחורף, אין לזה תחליף. מרק כתום הוא אחד המרקים המועדפים, במיוחד כשמדובר במרק דלעת סמיך וחם. הכינו את המרק דלעת שלכם בבית, בדיוק כמו שאתם אוהבים >> מרק דלעת – מתכון מעולה

כך תכינו מרק קובה דלעת מושלם
אילנית בניזרי אומרת שאת המתכון שלה לקובה דלעת, כולם יכולים להכין בבית. אם אתם בעניין של קובה בשרי, מרק קובה ועוד, היכנסו מהר למתכון הבא >> מתכון לקובה דלעת

לביבות דלעת כתומות ואפויות
יש סיבה לכך שילדים אוהבים לביבות – זה טעים, זה מדהים והכי חשוב זה כתום! לביבות דלעת ובטטה מתוקות, אפויות בתנור, הן הפתרון המושלם לארוחת ערב קלילה לילדים, או פשוט כשהגשה לאורחים >> לביבות דלעת מעולות

אם כבר התנור דולק:

שיתוף

3 תגובות

  1. חנה שלווילי :

    מעניין מאוד. אני נורא אוהבת דלעת. תודה על כך.
    האם יש לכם מידעון כזה גם על ברוקלי ?

  2. שולה ציריך :

    היי אני מאוד אוהבת דלעת אבל רציתי הפעם לשאול לגבי דלעת ערמונים איך מכינים אותה בתנור? איך כדאי לתבל? תודה רבה על כל המידע המעשיר

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *