FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קיש תרד • מתכון מהיר ומוצלח

הקיש הזה מהיר ומוצלח, מכינים אותו עם בצק עלים מוכן מראש, מטגנים בצל ושום, מערבבים מצרכים בקערה ובאמת בכמה פעולות פשוטות (שכל אחד יכול לעשות) מקבלים מאפה טעים ומרשים. המצרכים זמינים והעבודה ממש קלילה!

שימו ❤️ יש לנו אוסף שלא תרצו לפספס >> 18 מתכוני קיש מנצחים

זמן עבודה: 20 דקות | תבנית קיש רגילה

מצרכים:

  • 1 חבילת בצק עלים מופשר לילה במקרר
  • 1 ק"ג תרד קפוא מופשר כשעה על השיש
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 גביע קוטג'
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 ביצים

הוראות הכנה:

  1. במחבת גדולה עם כף שמן זית מטגנים בצל ושום על אש בינונית עד שהבצל רך ושקוף. מניחים בצד את הבצל והשום שיתקררו מעט.
  2. מערבבים בקערה קוטג', פרמז'ן, אגוז מוסקט, מלח, פלפל ו-2 מהביצים, מערבבים לאיחוד.
  3. סוחטים כמה שיותר מים מהתרד המופשר. מוסיפים לקערה עם תערובת הגבינה את התרד הסחוט והבצל והשום המוקפצים. מערבבים שוב לאיחוד.
  4. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומרדדים עם מערוך את בצק העלים המופשר עד שהוא מעט גדול יותר מתבנית הקיש, בערך 25X25 ס"מ.
  5. משטחים את הבצק המגולגל מעל תבנית קיש כאשר מהדקים מעט פנימה אבל את הקצוות משאירים כמו שהם.
  6. מורחים את תערובת התרד והגבינה בתוך הבצק, ואז לוקחים את הקצוות ומקפלים אותן לכיוון המרכז. הבצק לא יכסה במלואו את החלק העליון, אבל זה בסדר.
  7. טורפים קלות את הביצה שנותרה ומברישים אותה על פני הבצק. מפזרים חתיכות גסות מגבינת מוצרלה מעל לקיש (זה לא חובה, רק לקישוט).
  8. אופים את קיש התרד בתנור החם למשך 45 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים לצינון של כחמש דקות, ואז פורסים לחתיכות ומגישים.

עוד מתכוני תרד אהובים:

קיש תרד מומלץ להגיש לצד:

דילוג לתוכן