סוג מטבח: מטבח מזרח אירופאי

מרק גזר, פטריות וגריסים פולני (קרופניק)

את מרק הקרופניק הפולני חובה להכין לפחות פעם אחת. מרק קל להכנה שמשלב גזר, פטריות וגריסי פנינה.

על ידי המתכונים של שושי מאיר

סלט חצילים ויוגורט פיקנטי

למי שרוצה להעז, לפלפל ולצאת מהמוכר - מתכון מעולה לסלט חצילים מיוחד במינו עם יוגורט, תאנים וכל טוב. סלט מרשים וטעים שמתאים מאוד לארוחת בוקר מפנקת.

על ידי פשוט טעים (סדנאות בישול)

מרק כרוב בריא וטעים

מתכון למרק כרוב בסיסי עם ירקות ורוטב עגבניות הוא מרק מנחם וקל במיוחד להכנה עם מצרכים שיש בכל בית. מרק בריא ומעולה לחורף, כשהכרוב מתרכך הוא הופך בסיס מעולה למרק.

על ידי המתכונים של שושי מאיר

כרוב מאודה דיאטטי

מתכון לכרוב מאודה המשמש כסלט מבושל מצוין לשומרי משקל וגם כתוספת לכל ארוחה. מנה בריאה, טעימה ודלה בקלוריות.

על ידי FoodisGood

בלינצ’ס כשר לפסח במילוי כבד קצוץ

עוד מתכון מסורתי מאוד שהיינו אוכלים בפסח הוא בלינצ'ס מקמח תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ עם ביצים קשות. בלינצ'ס טעימים מאוד. אפשר גם להגיש עם רוטב פטריות.

על ידי המטבח של שרית

קניידלך ממולאים כבד קצוץ במרק עוף

אני לא יודעת אם המתכון רומני במקור, אבל בכל חורף (וגם בפסח) אמא הייתה מכינה את הקניידלך המושלמים הללו בהמון השקעה. קניידלך עם מילוי כבד קצוץ שוחים במרק עוף וירקות, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

על ידי המטבח של שרית

מתכון לגפילטע פיש מבית אמא

געפילטע פיש אמיתי של אמא (אנה טבקמן). לגפילטע פיש מוצלח באמת יש להוסיף לסיר את ראשי הדג, את הביצים ( שנקראים באידיש רוייק) ואת החלב של הדג אך לא חובה.

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן

תבשיל בשר גולאש ותפוחי אדמה

תבשיל הונגרי שאמי הייתה מכינה לצד ממליגה רומנית. מניחים בצלחת מצע ממליגה ומעליה בשר. תפוחי אדמה ו הרבה רוטב. פשוט מעדן

על ידי המטבח של שרית

מרק גולש ליום קר – פשוט טעים

המתכון של ערן אייזן (פשוט טעים) למרק גולש בבישול ארוך, מרק מחמם עצמות שמתאים בדיוק לימי החורף הקרים. הגישו לצד לחם עם מיונז וסחוג ותקבלו מנה עיקרית טעימה, מזינה ומשביעה.

על ידי פשוט טעים (סדנאות בישול)