FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מטבח מזרח אירופאי

מרק גזר, פטריות וגריסים פולני (קרופניק)

את מרק הקרופניק הפולני חובה להכין לפחות פעם אחת. מרק קל להכנה שמשלב גזר, פטריות וגריסי פנינה.

על ידי המתכונים של שושי מאיר

סלט חצילים ויוגורט פיקנטי

למי שרוצה להעז, לפלפל ולצאת מהמוכר - מתכון מעולה לסלט חצילים מיוחד במינו עם יוגורט, תאנים וכל טוב. סלט מרשים וטעים שמתאים מאוד לארוחת בוקר מפנקת.

על ידי פשוט טעים (סדנאות בישול)

מרק כרוב בריא וטעים

מתכון למרק כרוב בסיסי עם ירקות ורוטב עגבניות הוא מרק מנחם וקל במיוחד להכנה עם מצרכים שיש בכל בית. מרק בריא ומעולה לחורף, כשהכרוב מתרכך הוא הופך בסיס מעולה למרק.

על ידי המתכונים של שושי מאיר

כרוב מאודה דיאטטי

מתכון לכרוב מאודה המשמש כסלט מבושל מצוין לשומרי משקל וגם כתוספת לכל ארוחה. מנה בריאה, טעימה ודלה בקלוריות.

על ידי FoodisGood

בלינצ'ס כשר לפסח במילוי כבד קצוץ

עוד מתכון מסורתי מאוד שהיינו אוכלים בפסח הוא בלינצ'ס מקמח תפוחי אדמה במילוי כבד קצוץ עם ביצים קשות. בלינצ'ס טעימים מאוד. אפשר גם להגיש עם רוטב פטריות.

על ידי המטבח של שרית

קניידלך ממולאים כבד קצוץ במרק עוף

אני לא יודעת אם המתכון רומני במקור, אבל בכל חורף (וגם בפסח) אמא הייתה מכינה את הקניידלך המושלמים הללו בהמון השקעה. קניידלך עם מילוי כבד קצוץ שוחים במרק עוף וירקות, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

על ידי המטבח של שרית

מתכון לגפילטע פיש מבית אמא

געפילטע פיש אמיתי של אמא (אנה טבקמן). לגפילטע פיש מוצלח באמת יש להוסיף לסיר את ראשי הדג, את הביצים ( שנקראים באידיש רוייק) ואת החלב של הדג אך לא חובה.

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן

תבשיל בשר גולאש ותפוחי אדמה

תבשיל הונגרי שאמי הייתה מכינה לצד ממליגה רומנית. מניחים בצלחת מצע ממליגה ומעליה בשר. תפוחי אדמה ו הרבה רוטב. פשוט מעדן

על ידי המטבח של שרית

מרק גולש ליום קר – פשוט טעים

המתכון של ערן אייזן (פשוט טעים) למרק גולש בבישול ארוך, מרק מחמם עצמות שמתאים בדיוק לימי החורף הקרים. הגישו לצד לחם עם מיונז וסחוג ותקבלו מנה עיקרית טעימה, מזינה ומשביעה.

על ידי פשוט טעים (סדנאות בישול)

סלט ארטישוק בתוספת זית קלמטה

סלט קל להכנה וצבעוני של לבבות ארטישוק בתוספת זיתי קלמטה מגולענים, פטרוזיליה, בצל סגול ובתיבול מיוחד של בלסמי, עגבנייה סחוטה ועוד.. סלט טעים שיקשט ויעשיר כל ארוחה.

על ידי סמי כהן

כרוב ממולא בשר בסגנון רומני

כרוב ממולא הוא מאכל קלאסי שמכינים עם בשר טחון ואורז, בעזרת המתכון הזה תלמדו להכין ממולאים כרוב מוצלחים במיוחד - לא תאמינו כמה זה קל להכנה! מתכון לכרוב ממולא קל מאוד שמתאים גם למתחילים. ממולאים כרוב שיוצאים רכים ונימוחים, עם מילוי בשרני ורוטב עגבניות שעוטף הכל בעסיסיות.

על ידי המטבח של שרית

סלט עדשים וירקות • הכי טעים שתכינו!

מתכון פשוט לסלט עדשים וירקות עשיר בטעמים וקל להכנה. סלט צבעוני וטעים שמשדרג כל ארוחה. הסלט הפשוט הזה משלב עדשים ירוקות, ירקות שונים ותיבול בסיסי - כל מה שצריך כדי ליהנות מסלט בריא.

על ידי סמי כהן

סלט כרוב סגול במיונז

כל שבוע אני מכינה סלט כרוב סגול במיונז, מתכון הכי פשוט שרק אפשר, מתאים לליווי כל ארוחה, מרענן וטעים מאוד. סלט ממש קל להכנה, בלי בישול ושכולם אוהבים!

על ידי המטבח של שרית

ליוטניצה – ממרח פלפלים בולגרי

ממרח פלפלים אדומים קלויים מוצלח במיוחד שנקרא : לוטניצה או ליוטניצה . מתאים מאוד למריחה על לחם טרי. מתכון בולגרי טעים ובריא. מומלץ מאוד להכין כמות כפולה ולהקפיא.

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן

פום אנה – תפוחי אדמה בשמנת מתוקה בתנור

פום אנה (תפוחי האדמה של אנה) הוא מאכל תפוחי אדמה מהמטבח הצרפתי. חלק מכינים אותו עם חמאה, אחרים עם שמנת מתוקה. בכל מקרה, מדובר במאכל קל מאוד להכנה וטעים במיוחד.

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן

סלט כרוב וגזר במיונז

מי שביקר בפולין או באחת ממדינות חבר העמים יודע לאיזה דרגה יכולים להביא את סלט הכרוב, אין ספור גירסאות של כרוב ומחמצי כרוב. בשווקים של וורשה, ריגה, טאלין וכו ישנן ערמות של סלטי כרוב , בפולין נוהגים גם לאכול סלטי כרוב עם חזרת לבנה.

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן

סלט חצילים בצ'ילי

מתכון קל לסלט חצילים מטוגנים ברוטב צ'ילי וסויה מיוחד עם רצועות בצל מושרות בחומץ בלסמי. סלט מעולה לשבת הכולל רוטב סויה, שום, בלסמי, רוטב צ'ילי ועוד... מומלץ להכפיל כמויות.

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן

מתכון לכבד קצוץ עם ביצים קשות

מתכון פשוט לסלט כבד קצוץ עם בצל וביצים קשות. מנה ראשונה מעולה שניתן להגיש בארוחת שבת.

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן

לטקס – לביבות תפוחי אדמה לחנוכה (מתכון קלאסי)

הלביבות הפשוטות להכנה הללו טעימות כל-כך שהן חמות ומתאימות במיוחד לחג החנוכה. מתכון קל ללטקס, המכונות גם לביבות תפוחי אדמה מטוגנות. הלטקס מלוחות, לכן מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה, יוגורט או סלט ביצים..

על ידי FoodisGood

קיש תפוחי אדמה וגבינות

קיש תפוחי אדמה שיכול להוות מנת פתיחה, מנה עיקרית, או סתם נשנוש בין ארוחות. טעים! :)

על ידי MisterCupcake

מרק גולש הונגרי • מתכון קלאסי מנצח

מתכון למרק גולש הונגרי אמיתי. בשר הגולש חייב להיות רך מאוד כדי שישתלב היטב במרק, חשוב לבחור בבשר איכותי ולבשל את המרק בסיר גדול וכבד בכדי לקבל מרק גולש הונגרי אמיתי.

על ידי FoodisGood

מרק שעועית לבנה עם בשר • הכי מומלץ לשבת

מתכון למרק פיקנטי שמתאים ממש לימי החורף - מרק שעועית לבנה עם בשר. כל הקיץ אני מחכה לתחילת החורף כדי להכין את המרק הזה, לפי דעתי הוא אחד המרקים המוצלחים ביותר. אפשר להכין עם שעועית לבנה קפואה או משימורים.

על ידי המטבח של שרית

פולנטה – ממליגה רומנית ב-15 דקות

אני רומניה וגדלתי על ממליגה, או בשפת השפים המקצועיים פולנטה. אני זוכרת שלא היה עובר שבוע מבלי שאכלנו ממליגה, במיוחד בחורף, אמא הייתה מכינה ממליגה פרווה צ'יק צ'אק ומגישה לנו עם כבדים או סלט ירקות. היום אני מכינה ממליגה חלבית עם שמנת לבישול וגבינת פרמז'ן ב-15 דקות, ממש קל ופשוט ומזכיר נשכחות..

על ידי המטבח של שרית

סלט חצילים ועגבניות רומני

על סלט החצילים הרומני שלי לא מוותרים בשישי, הוא ועוד כמה סלטים מוצלחים הפכו להיות נוהל קבוע אצלי בבית. הילדים אוהבים את זה והמבוגרים עוד יותר. המתכון קל ופשוט והסלט בריא מאוד וממש דל בקלוריות. אני אוהבת להכניס חלה לתנור ולהוציא ממש לפני ההגשה.

על ידי המטבח של שרית

דילוג לתוכן