לטקס – לביבות תפוחי אדמה לחנוכה

על ידי FoodisGood  , ,

הלביבות הפשוטות להכנה הללו טעימות כל-כך שהן חמות ומתאימות במיוחד לחג החנוכה. מתכון קל ללטקס, המכונות גם לביבות תפוחי אדמה מטוגנות. הלטקס מלוחות, לכן מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה, יוגורט או סלט ביצים..

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 15 דקות

    20 דקות

    35 דקות

  • 15 לביבות

מצרכים למתכון

5 תפוחי אדמה (כק"ג)

בצל גדול

2 ביצים

שן שום טחונה

חצי כוס קמח

מעט סוכר

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

שמן לטיגון

הוראות הכנה

קולפים, שוטפים ומגרדים את הבצל ותפוחי האדמה בפומפייה. סוחטים היטב את הנוזלים ומניחים בעקרה.

מוסיפים לקערה את כל שאר המצרכים - ביצים, שום, קמח ותבלינים ומערבבים היטב.

במחבת גדולה וכבדה מחממים שמן לטיגון (בערך חצי מגובה הלביבות), כאשר השמן חם מטגנים את הלביבות (ככף - כף וחצי לכל לביבה).

מטגנים עד להזהבה משני הצדדים, מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.

שתפו את המתכון >>

8 דירוגים וחוות דעת

ליאת

17/12/2017

האם אפשר להשאיר במקרר יום ולחמם למחרת ? אשמח לתשובה בהקדם תודה רבבהההה אני מארחת וחשוב לי לדעת חג שמח!

אנונימי

23/12/2016

יצא ממש טעים תודה

מחנכת

19/12/2016

טעים מאוד 🙂
הכנת לביבות לחנוכה הכי מומלצת עם ילדים!
מכינים ביחד לביבות תפוחי אדמה (אפשר גם עם בטטה) טעימות וקלילות.
ממש כיף גדול

foodisgood

22/09/2016

היי עידו,
המתכון יעבוד מעולה עם תפוחי אדמה מבושלים (או פירה שנשאר).

foodisgood

22/09/2016

היי שוש,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכון 🙂
בהחלט ניתן להכין לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור! מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים וליצור לביבות “שמנמנות” יותר.
אל תשכחי לרסס בספריי שמן מ-2 הצדדים.

עידו

22/09/2016

יש להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים?

שוש

22/09/2016

היי שלום אני מכינה את המתכון שלכם בקבוע לא רק בחנוכה אלא כל השנה! שאלתי היא האם אפשר להכין מהמתכון לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור? אני יודעת שהלביבות יצאו לא ממש קריספיות אבל האם יצאו אכילות? תודה רבה ממתינה לתשובתכם

דינה זיתון

15/08/2015

מתכון מנצח תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00