FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!


לטקס – לביבות תפוחי אדמה לחנוכה

על ידי FoodisGood  , ,

הלביבות הפשוטות להכנה הללו טעימות כל-כך שהן חמות ומתאימות במיוחד לחג החנוכה. מתכון קל ללטקס, המכונות גם לביבות תפוחי אדמה מטוגנות. הלטקס מלוחות, לכן מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה, יוגורט או סלט ביצים..

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 15 דקות

    20 דקות

    35 דקות

  • 15 לביבות

מצרכים למתכון

5 תפוחי אדמה (כק"ג)

בצל גדול

2 ביצים

שן שום טחונה

חצי כוס קמח

מעט סוכר

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

שמן לטיגון

הוראות הכנה

קולפים, שוטפים ומגרדים את הבצל ותפוחי האדמה בפומפייה. סוחטים היטב את הנוזלים ומניחים בעקרה.

מוסיפים לקערה את כל שאר המצרכים - ביצים, שום, קמח ותבלינים ומערבבים היטב.

במחבת גדולה וכבדה מחממים שמן לטיגון (בערך חצי מגובה הלביבות), כאשר השמן חם מטגנים את הלביבות (ככף - כף וחצי לכל לביבה).

מטגנים עד להזהבה משני הצדדים, מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.

8 דירוגים וחוות דעת

ליאת

האם אפשר להשאיר במקרר יום ולחמם למחרת ? אשמח לתשובה בהקדם תודה רבבהההה אני מארחת וחשוב לי לדעת חג שמח!

אנונימי

יצא ממש טעים תודה

מחנכת

טעים מאוד 🙂
הכנת לביבות לחנוכה הכי מומלצת עם ילדים!
מכינים ביחד לביבות תפוחי אדמה (אפשר גם עם בטטה) טעימות וקלילות.
ממש כיף גדול

היי עידו,
המתכון יעבוד מעולה עם תפוחי אדמה מבושלים (או פירה שנשאר).

היי שוש,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכון 🙂
בהחלט ניתן להכין לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור! מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים וליצור לביבות "שמנמנות" יותר.
אל תשכחי לרסס בספריי שמן מ-2 הצדדים.

עידו

יש להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים?

שוש

היי שלום אני מכינה את המתכון שלכם בקבוע לא רק בחנוכה אלא כל השנה! שאלתי היא האם אפשר להכין מהמתכון לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור? אני יודעת שהלביבות יצאו לא ממש קריספיות אבל האם יצאו אכילות? תודה רבה ממתינה לתשובתכם

דינה זיתון

מתכון מנצח תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.