FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

לטקס – לביבות תפוחי אדמה לחנוכה (מתכון קלאסי)

על ידי FoodisGood  , ,

הלביבות הפשוטות להכנה הללו טעימות כל-כך שהן חמות ומתאימות במיוחד לחג החנוכה. מתכון קל ללטקס, המכונות גם לביבות תפוחי אדמה מטוגנות. הלטקס מלוחות, לכן מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה, יוגורט או סלט ביצים..

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 15 דקות

    20 דקות

    35 דקות

  • 15 לביבות

מצרכים למתכון

5 תפוחי אדמה (כק"ג)

בצל גדול

2 ביצים

שן שום טחונה

חצי כוס קמח

מעט סוכר

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

שמן לטיגון

הוראות הכנה

קולפים, שוטפים ומגרדים את הבצל ותפוחי האדמה בפומפייה. סוחטים היטב את הנוזלים ומניחים בעקרה.

מוסיפים לקערה את כל שאר המצרכים - ביצים, שום, קמח ותבלינים ומערבבים היטב.

במחבת גדולה וכבדה מחממים שמן לטיגון (בערך חצי מגובה הלביבות), כאשר השמן חם מטגנים את הלביבות (ככף - כף וחצי לכל לביבה).

מטגנים עד להזהבה משני הצדדים, מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.

שדרגו את הארוחה:

מה מגישים עם לביבות לטקס  בשולחן חנוכה? כדי להפוך את שולחן החג למיוחד מומלץ להגיש את הלטקס עם כל המאכלים המסורתיים האחרים של חנוכה, בניהם סופגניות שמרים או אשל, לצד מאכלים מיוחדים כמו צ'ורוס, ספינג' ועוד.. גם סלטים, פשטידות ומאפים הפכו לחלק משולחן חנוכה בשנים האחרונות, תלוי באיזה גודל של אירוח מדובר כמובן. הנה כמה מתכונים מומלצים להגשה לצד לביבות חנוכה:

טיפים להכנת לביבות חנוכה מושלמות:

  • הכנה מוקדמת: לטקס מומלץ להכין ולהגיש מיד. ניתן לטגן ולשמור בתנור בחום של 200 מעלות עד 30 דקות.
  • אחסון: מקררים שאריות בכלי אטום ומחממים מחדש בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 5 עד 10 דקות.
  • טיגון: אם צריך להחליף את השמן במהלך הטיגון: יוצקים את השמן המשומש לקערה חסינה לחום, מנגבים את המחבת, ואז מחממים שמן טרי וממשיכים בטיגון.

אלטרנטיבות למתכון:

לביבות לטקס הן הלביבות הקלאסיות לחנוכה, הן פשוטות מאוד כמובן. אם אתם מחפשים לביבות חנוכה מיוחדות, לפניכם עוד המלצות:

8 דירוגים וחוות דעת

ליאת

האם אפשר להשאיר במקרר יום ולחמם למחרת ? אשמח לתשובה בהקדם תודה רבבהההה אני מארחת וחשוב לי לדעת חג שמח!

אנונימי

יצא ממש טעים תודה

מחנכת

טעים מאוד 🙂
הכנת לביבות לחנוכה הכי מומלצת עם ילדים!
מכינים ביחד לביבות תפוחי אדמה (אפשר גם עם בטטה) טעימות וקלילות.
ממש כיף גדול

היי עידו,
המתכון יעבוד מעולה עם תפוחי אדמה מבושלים (או פירה שנשאר).

היי שוש,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכון 🙂
בהחלט ניתן להכין לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור! מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים וליצור לביבות "שמנמנות" יותר.
אל תשכחי לרסס בספריי שמן מ-2 הצדדים.

עידו

יש להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים?

שוש

היי שלום אני מכינה את המתכון שלכם בקבוע לא רק בחנוכה אלא כל השנה! שאלתי היא האם אפשר להכין מהמתכון לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור? אני יודעת שהלביבות יצאו לא ממש קריספיות אבל האם יצאו אכילות? תודה רבה ממתינה לתשובתכם

דינה זיתון

מתכון מנצח תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן