חצילים קטנים ממולאים בבשר
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון בשר, מתכוני ממולאים, עיקריות
מתכון מפורט למנת חצילים קטנים ממולאים בשר - את החצילים נטגן תחילה בשמן עמוק, נמלא בבשר ונרטיב ברוטב טעים. נכניס לתנור ונהנה ממנה מוצלחת במיוחד.
- זמן עבודה: 1 שעה 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 45 דקות
1 שעה 30 דקות
1 שעה 15 דקות
2 שעות 45 דקות
- 7 מנות אישיות
מצרכים למתכון
7 חצילים קטנים
שמן עמוק
למילוי בשר
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל מגורר וסחוט
חופן פטרוזיליה קצוצה
תבלינים: פלפל שחור, כמון, פפריקה או כל תבלין שאוהבים
לרוטב
כף רסק עגבניות
פלפל שחור
אבקת מרק בצל
מעט מים חמים
הוראות הכנה
בכל חציל חורצים חריץ לאורכו. מחממים שמן עמוק ומטגנים מעט את החצילים.
מכינים תערובת בשר טחון עם בצל מגורר, פטרוזיליה ותבלינים לפי הטעם.
ממלאים היטב כל חציל בתערובת הבשר ומסדרים בתבנית.
מכינים רוטב: מערבבים יחדיו את כל מצרכי הרוטב היטב.
שופכים מהרוטב על גבי החצילים הממולאים.
מכסים את התבנית בנייר כסך ולתנור על 180 מעלות במשך שעה.
לקראת הסוף מסירים את נייר הכסך ומעבירים את התנור למצה גריל עד לקבלת צבע יפה.
אוהבי בשר - אל תפספסו:
מתכוני בשר מעולים שמכינים בתנור: