לחמניות ממולאות בבשר טחון ופטריות

על ידי אילנית בניזרי  ,

לחמניות ביתיות ממולאות בתערובת נפלאה של בשר טחון, פטריות ובצל. משדרגים את הלחמניות הרגילות בלחמניות ממולאות וכולם נהנים - גם הילדים אוהבים מאוד!

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 50 דקות

    50 דקות

מצרכים למתכון

לבצק הלחמניות

קילו קמח מנופה

2 כפות שמרים

4 כפות סוכר

כף מלח

חצי כוס שמן

מים בין 2.5-3 פושרים

למלית בשר ופטריות

חצי קילו בשר טחון

בצל קצוץ

חופן כוסברה

פטריות קצוצות

כף פפריקה

כפית מלח

כפית בהרט

פלפל שחור

חצי כפית כורכום

למריחה

ביצה טרופה

כפית סוכר

כפית חומץ

הוראות הכנה

הכנת הלחמניות

ליצור גומה בקמח להוסיף את השמרים והסוכר ולכסות עם הקמח להוסיף בצדדים מלח ולכסות עם הקמח.

להתחיל בהדרגה עם המים ובסוף להוסיף את השמן.

תפיחה של שעה (טיפ: אני מכסה בניילון רחב ושמה ראש שום באמצע ) לאחר שעה ללוש ושוב תפיחה של שעה .

הכנת המלית

נטגן את הבצל עד להשחמה, נוסיף את הכורכום והפפריקה ונערבב.

נוסיף את הפטריות נטגן אותם קלות ולאחר את הבשר טחון ושאר המצרכים.

לערבב עם מזלג על מנת לפתוח את הבשר עד לשינוי צבע, חובה לצנן היטב אפילו במקרר לספיגת הנוזלים.

מילוי ואפיית הלחמניות

ליצור עיגולים מהבצק לרדד מעט, לשים מהמלית במרכז לסגור את הקצוות.

להניח את הלחמניות הממולאות בתבנית כשהצד של הסגירה מונח כלפי מטה .

ניתן ליצור צורות שונות כיד הדמיון , תפיחה נוספת בתבנית של 15 דקות מכוסה במגבת.

למרוח ביצה טרופה עם כפית סוכר וכפית חומץ ולפזר שומשום.

לאפות בחום 200 מעלות עד להשחמת הלחמניות.

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

אור

07/11/2017

יצא טעים ממש!
מתכון טוב ממליצה בחום.

א

23/04/2017

יצא מעולה מעולה!! תודה רבה!
(הכנתי 2 ק”ג בצק לחלות, ומחלקו הכנתי את הלחמניות לפי המתכון שלך…)

אילנית בניזרי

16/03/2015

היי,
הכוונה היא שיש לצנן את המלית היטב עד שהבשר סופג את כל הנוזלים.
מומלץ לצנן במקרר או בחוץ, אחרי צינון במקרר הבשר יספוג את הנוזלים, צינון בטמפ’ החדר מצריך לפעמים גם סינון הנוזלים במסננת.
אם בכל זאת נשארו נוזלים יש לסנן אותם.
בכל מקרה, אין להניח את המלית בשר בלחמניות כשהיא חמה, זה מה שגורם להן להתפרק.

wilana

13/03/2015

מה הכוונה לצנן לספיגת הנוזלים
הלחמניה היתה רטובה מאוד מלמטה ואפילו היו שהתפרקו…

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00