FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת וניל וקוקוס משגעת

על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי  

מתכון לעוגת שכבות של וניל וקוקוס - עוגה לבנה יפהפיה ומרשימה גם בטעם במילוי של קרם קוקוס פשוט משגע. אם אתם אוהבים קוקוס - זו העוגה בשבילכם!

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 45 דקות

    15 דקות

    1 שעה

  • תבנית 28

מצרכים למתכון

לבסיס העוגה :

3 ביצים

1 אינסטנט פודינג וניל

1 שקית אבקת אפיה

3 כפיות סוכר

לסירופ :

1/2 כוס מים רותחים

1 כף סוכר

לשכבה ראשונה (קוקוס) ;

1 פחית חלב מרוכז

2 כוסות קוקוס

לשכבה שניה :

1 מיכל שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס חלב

2 כפות סוכר

לשכבה שלישית :

1 מיכל שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

הוראות הכנה

הכנת הבסיס

חלבונים וסוכר להקציף יחד לקצף נוקשה

להוסיף חלמונים, ולהמשיך להקציף מס׳ שניות

לערבב פודינג וניל ואבקת אפייה

לקפל לתערובת ולצקת לתבנית משומנת

לאפות 180 מעלות כ- 13 דקות להוציא לצנן

הכנת הסירופ:

לערבב מים רותחים וסוכר יחד , עד שהסוכר נמס ולהרטיב מעט את העוגה

שכבה ראשונה :

בקערה לערבב קוקוס וחלב מרוכז יחד ולצקת על העוגה

שכבה שניה:

בקערת מיקסר להקציף הכל יחד לקרם חלק ויציב ולצקת על שכבת הקוקוס

שכבה שלישית :

להקציף לקצף יציב ולצקת על קרם הוניל

קישוט :

לפזר קוקוס מעל ולקרר למשך הלילה

*שימו לב: מצאנו את עוגת הוניל הכי טובה והכי קלה להכנה - למתכון: עוגת וניל מהממת

עוד עוגות שבטוח תאהבו >>

21 דירוגים וחוות דעת

עדן

מושלמתתת אין דברים כאלה
אפשר להוריד באמת קצת סוכר
אבל זו הההעוגה!!

לי

אם אין לי לילה לקרר
אפשר לשים במקפיא???

טניה

הכנתי ויצאה מעולה. תודה על המתכון

רותם

שאלונת… העוגה נראית מהממת. האם את האינסטנט פודינג מוסיפים כאבקה או שצריך להכין אותו קודם כפודינג?

עינב

הכנתי וקיבלתי תלונות על כל שהעוגה מאוד מתוקה, המתיקות הרבה היא בגלל החלב המרוכז- יש לך רעיון עם מה ניתן לדלל את החלב המרוכז כך שיהיה פחות מתוק מבלי לפגוע ביציבות העוגה

יערית

היי תודה על המתכון רציתי לשאול זה בסדר שבסיס הטובה לא מתייצבתהכוונה שהיא נשארת קצת רכה נוזלית או שהיא צריכה להיות יציבה תודה

מורן

הכנתי את העוגה וזאת אחת העוגות הכי טעימות מומלץ מאוד.. 🙂

היי לימור,
חלב מרוכז מגיע ב-2 אריזות (פחית או שפופרת) אין הבדל בין השניים מלבד האריזה והמשקל.
פחית חלב מרוכז = 2 שפורפרות חלב מרוכז.

לימור

לא מכירה חלב מרוכז בפחית מכירה בשפורפרת האם זהה ? מה הכמות הנדרשת ?

היי עליזה,
החלב המרוכז תורם להתייצבות של העוגה.
אם בכל זאת את מנסה להמיר – השתמשי בקרם קוקוס ולא בחלב קוקוס, שכן הוא יותר סמיך ומרקמו דומה יותר לזה של החלב המרוכז.

עליזה

היי
האם במקום חלב מרוכז ניתן להשתמש בחלב קוקוס??

היי תירנית,
שילוב של שמנת, אינסטנט פודינג וחלב בשכבה השלישית במתכון נותן את הקרם הצהבהב אך הוא בטעם וניל, לא בננה.

תירנית

שלום וברכה
בבקשה, בתמונה יש לקרם צבע צהבהב בננה שאני מאוד אוהבת, מה מחומרי העוגה נותן את זה

היי תמר,
מדובר בשבבי קוקוס יבשים רגילים.

תמר

הי סילביה, לא הבנתי אם צריך קוקוס יבש, או חלב קוקוס לשכבה עם החלב המרוכז? או שמא מדובר בחלב קוקוס מרוכז?

היי חנה,
לפי המתכון של סילביה אין צורך בבישול החלב והקוקוס.

חנה

.תודה על המתכון.
אין צורך לאפות את החלב והקוקוס או לתת להם בישול מקדים?

היי אור,
לצערי לא מומלץ לנסות ולהפוך את העוגה לפרווה כיוון שיש הרבה מצרכים חלביים להמיר וזה עלול לפגוע בטעם.
ממליצה לנסות מתכון לעוגה פרווה כשרה לפסח, הנה 2 מתכונים טובים:
1. עוגת אגוזים פרווה כשרה לפסח
2. עוגת שוקולד וקוקוס כשרה לפסח

היי עליזה, זו לא טעות, לעוגה מוסיפים אבקת אפייה כשרה לפסח.

עליזה

העוגה ניראת מעולה ומאמינה שגם הטעם
יש לי שאלה האם אין טעות וצריך להוסיף 1 שקית אבקת אפיה
תודה רוצה להכינה לשבת

אור

איך אפשר לעשות אותה פרוווה ??

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן