
קובה פטטה – קציצות תפוחי אדמה ובשר
על ידי המטבח של שרית בשר, קציצות
מתכון לקובה פטטה מהמטבח העירקי שלמדתי מחמותי - קציצות מטוגנות מבצק תפוחי אדמה במילוי בשר. מומלץ מאוד להכין כמות כפולה כי זו היא הקובה הטעימה ביותר! אצלי היא נחטפת מהמחבת!
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
-
30 דקות
40 דקות
1 שעה 10 דקות
- כ-15 קובות
הוראות הכנה
הכנת בצק תפוחי אדמה
את תפוחי האדמה מרתיחים עד לריכוך.
מוסיפים חצי כוס קמח ותבלינים ומערבבים היטב.
הכנת מילוי בשר
במחבת גדולה מטגנים קוביות בצל עם מלח, פלפל, פפריקה, כורכום ובהרט.
מוסיפים בשר טחון ומפוררים היטב עם מזל.
מטגנים עד להשחמת הבשר, מוציאים ומקררים.
הכנת הקובה
לאחר קירור הבצק והבשר יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל כדורי פינג-פונג.
כל כדור בצק משטחים וממלאים בכפית וחצי ממילוי הבשר.
סוגרים לכדור ומשטחים מעט על משטחה עבודה. ממש לפני הטיגון טובלים כל קובה בביצה.
מחממים שמן במחבת רחבה (אפשר להשתמש במחבת שבה טיגנו את הבשר).
מטגנים את הקובות עד להזהבה משני הצדדים, אם צריך מוסיפים שמן למחבת.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!