קובה פטטה – קציצות תפוחי אדמה ובשר

על ידי המטבח של שרית  ,

מתכון לקובה פטטה מהמטבח העירקי שלמדתי מחמותי - קציצות מטוגנות מבצק תפוחי אדמה במילוי בשר. מומלץ מאוד להכין כמות כפולה כי זו היא הקובה הטעימה ביותר! אצלי היא נחטפת מהמחבת!

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 30 דקות

    40 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • כ-15 קובות

מצרכים למתכון

לבצק תפוחי אדמה

3 תפוחי אדמה גדולים קלופים

חצי כוס קמח

תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה

למילוי בשר

רבע קילו בשר טחון

בצל גדול

חצי כפית: פפריקה, כורכום ובהרט

לטיגון

ביצה טרופה

שמן

הוראות הכנה

הכנת בצק תפוחי אדמה

את תפוחי האדמה מרתיחים עד לריכוך.

מגרדים בפומפייה על הצד הגס.

מוסיפים חצי כוס קמח ותבלינים ומערבבים היטב.

מניחים לצינון.

הכנת מילוי בשר

במחבת גדולה מטגנים קוביות בצל עם מלח, פלפל, פפריקה, כורכום ובהרט.

מוסיפים בשר טחון ומפוררים היטב עם מזל.

מטגנים עד להשחמת הבשר, מוציאים ומקררים.

הכנת הקובה

לאחר קירור הבצק והבשר יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל כדורי פינג-פונג.

כל כדור בצק משטחים וממלאים בכפית וחצי ממילוי הבשר.

סוגרים לכדור ומשטחים מעט על משטחה עבודה. ממש לפני הטיגון טובלים כל קובה בביצה.

מחממים שמן במחבת רחבה (אפשר להשתמש במחבת שבה טיגנו את הבשר).

מטגנים את הקובות עד להזהבה משני הצדדים, אם צריך מוסיפים שמן למחבת.

מוציאים לנייר סופג ומכסים בניר סופג נוסף לספיגת השמן.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00