FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מתכון לשניצל תירס ביתי (צמחוני)

על ידי שיר אוחיון  , ,

מתכון לשניצל תירס ביתי אמיתי, בלי חומרים משמרים. הכי כדאי להכין לילדים שניצל תירס ביתי טעים יותר ובריא יותר לארוחת צהריים מושלמת. ניתן לטגן או לאפות בתנור.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 40 דקות

    30 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • כ- 10 שניצלים

מצרכים למתכון

לשניצל תירס

2 בצלים קצוצים

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

2 קופסאות תירס גרגירים מסוננות

1.5 כוסות פירה מוכן

2 ביצים

5 כפות קמח

מלח ופלפל שחור

מעט שמן

לציפוי

2 ביצים טרופות

פירורי לחם

הוראות הכנה

את הבצלים הקצוצים מטגנים עד להזהבה ומניחים לצינון.

בקערה גדולה מערבבים פטרוזיליה, כוסברה, תירס, פירה, קמח, 2 ביצים, שמן ותבלינים.

את הבצל המטוגן מוסיפים לקערה לאחר שהתקרר.

מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

מכינים 2 קערות: האחת עם ביצים טרופות והשנייה עם פירורי לחם.

בידיים רטובות לוקחים מעיסת השניצלים כדור בינוני ומשטחים לצורה של שניצל תירס.

טובלים כל שניצל בקערת הביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מעבירים למקרר למשך 10 דקות.

מטגנים את השניצלים בשמן או אופים בתנור עד להזהבה משני הצדדים.

* את הפירה ניתן להמיר ב-1.5 כוסות שבבי תפוחי אדמה + ¼ כוס מים פושרים.
* לאפיית השניצלים בתנור יש לשמן נייר אפייה עם ספריי שמן, לסדר את השניצלים ולשמן בשנית.

אל תפספסו >> מתכון לשניצל ביתי מדהים

המלצות לארוחות ערב:

  1. מתכון לפיצה
  2. פשטידת ברוקולי
  3. מרק כתום
  4. כרובית בתנור
  5. פשטידת פטריות

לעוד רעיונות נסו את >> מאגר המתכונים

21 דירוגים וחוות דעת

ציפי אשתר

נהנת מאוד מהאתר. תודה

נראה מגרה

נראה ממש מגרה. הולכת להכין.
איזו כמות של תירס צריך? כמה גרם? קופסת שימורים קטנה או גדולה?

רוני

היי מה גודל קופסאת השימורים של התירס ? קטנה או גדולה?

ריקי

הבלילה יצאה לי דביקה מדי בשביל לטבול בפירורי לחם, אז סידרתי מראש בתבנית (בצורה של כוכב עם חותכן עוגיות), שמתי להתקרר במקרר, פיזרתי מעל פירורי לחם ואפיתי. עכשיו מחכה לתוצאות מהתנור..

היי דנה,
לטיגון השניצלים יש לטגן 2-4 דקות מכל צד.
לאפייה – יש לאפות את השניצלים על תבנית משומנת כ-10 דקות מכל צד.

דנה

הי,
כמה זמן לאפות/לטגן? ובאיזה חום?

היי נופר, נסי להניח את התערובת במקרר לכ-20 דקות.
אם עדיין דביק, ניתן להוסיף פירורי לחם.

היי גילי,
בדיוק זו הכוונה – לאחר סידור השניצלים בתבנית, רססי בספריי שמן.

נופר

היי כמו ויקי, גם לי יצא תערובת דיי נוזלית ומתפרקת… בעייתי לטבול בביצה ובפירורי לחם
למישהו יש עצה מה עליי לעשות?

גילי

היי, מה הכוונה "יש לסדר את השניצלים ולשמן בשנית"? כלומר, לרסס את התבנית בשמן מעל השניצלים?

היי שירלי,
במקום הביצים ניתן לנסות ולהשתמש בעוד פירה מ-1.5 תפוחי אדמה.

שירלי

היי האם אפשר לוותר על הביצים (שבהכנת השניצל עצמו) או להמיר אותם בחומר אחר ?

ויקי טל

היי ,מישהו יודע להסביר לי למה זה מתפרק לי כשמעבירה לביצה ולפרורי לחם נראה כאילו התערובת מעט נוזלית מדי

יאמממיי

יצצצאאא סוףף הדרךך!
ו אתרר מושלםם תודה רבה

מדהים 🙂 כמה שזה טעים

הכנתי לחברים , ויצא סוף הדרך ממש טעים 🙂
תודה רבה..
והאתר פשוט מהמם ונוח לשימוש.

היי עופרי ושירן.
כן, ניתן להקפיא את השניצל תירס לאחר אפייה או טיגון.
יש לעטוף היטב בנייר כסף ולמקם בקופסה סגורה בתוך המקפיא.

ofri

ניתן להקפיא ??? לכמה זמן ?

שירן

אפשר להקפיא אחרי האפיה/הטיגון?

היי הדס,
ניתן להכין עם תירס קפוא שרוכך במים חמים, כ-500 גרם תירס.

הדס

האם ניתן לעשות עם תירס קפוא? כמות?

יאמי

מאוד אהבתי את עיצוב האתכ ואת הטיימר המצורף, את האפשרות לסימון המצרכים ובכלל את האתר! רצה לנסות… נראה פצצה!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן