מתכון לשניצל תירס ביתי (צמחוני)

על ידי שיר אוחיון  , ,

מתכון לשניצל תירס ביתי אמיתי, בלי חומרים משמרים. הכי כדאי להכין לילדים שניצל תירס ביתי טעים יותר ובריא יותר לארוחת צהריים מושלמת. ניתן לטגן או לאפות בתנור.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 40 דקות

    30 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • כ- 10 שניצלים

מצרכים למתכון

לשניצל תירס

2 בצלים קצוצים

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

2 קופסאות תירס גרגירים מסוננות

1.5 כוסות פירה מוכן

2 ביצים

5 כפות קמח

מלח ופלפל שחור

מעט שמן

לציפוי

2 ביצים טרופות

פירורי לחם

הוראות הכנה

את הבצלים הקצוצים מטגנים עד להזהבה ומניחים לצינון.

בקערה גדולה מערבבים פטרוזיליה, כוסברה, תירס, פירה, קמח, 2 ביצים, שמן ותבלינים.

את הבצל המטוגן מוסיפים לקערה לאחר שהתקרר.

מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

מכינים 2 קערות: האחת עם ביצים טרופות והשנייה עם פירורי לחם.

בידיים רטובות לוקחים מעיסת השניצלים כדור בינוני ומשטחים לצורה של שניצל תירס.

טובלים כל שניצל בקערת הביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מעבירים למקרר למשך 10 דקות.

מטגנים את השניצלים בשמן או אופים בתנור עד להזהבה משני הצדדים.

* את הפירה ניתן להמיר ב-1.5 כוסות שבבי תפוחי אדמה + ¼ כוס מים פושרים.
* לאפיית השניצלים בתנור יש לשמן נייר אפייה עם ספריי שמן, לסדר את השניצלים ולשמן בשנית.

אל תפספסו >> מתכון לשניצל ביתי מדהים

המלצות לארוחות ערב:

  1. מתכון לפיצה
  2. פשטידת ברוקולי
  3. מרק כתום
  4. כרובית בתנור
  5. פשטידת פטריות

לעוד רעיונות נסו את >> מאגר המתכונים

שתפו את המתכון >>

21 דירוגים וחוות דעת

ציפי אשתר

11/07/2018

נהנת מאוד מהאתר. תודה

נראה מגרה

25/10/2017

נראה ממש מגרה. הולכת להכין.
איזו כמות של תירס צריך? כמה גרם? קופסת שימורים קטנה או גדולה?

רוני

06/08/2017

היי מה גודל קופסאת השימורים של התירס ? קטנה או גדולה?

ריקי

20/07/2016

הבלילה יצאה לי דביקה מדי בשביל לטבול בפירורי לחם, אז סידרתי מראש בתבנית (בצורה של כוכב עם חותכן עוגיות), שמתי להתקרר במקרר, פיזרתי מעל פירורי לחם ואפיתי. עכשיו מחכה לתוצאות מהתנור..

foodisgood

20/07/2016

היי דנה,
לטיגון השניצלים יש לטגן 2-4 דקות מכל צד.
לאפייה – יש לאפות את השניצלים על תבנית משומנת כ-10 דקות מכל צד.

דנה

17/07/2016

הי,
כמה זמן לאפות/לטגן? ובאיזה חום?

foodisgood

30/06/2016

היי נופר, נסי להניח את התערובת במקרר לכ-20 דקות.
אם עדיין דביק, ניתן להוסיף פירורי לחם.

foodisgood

30/06/2016

היי גילי,
בדיוק זו הכוונה – לאחר סידור השניצלים בתבנית, רססי בספריי שמן.

נופר

29/06/2016

היי כמו ויקי, גם לי יצא תערובת דיי נוזלית ומתפרקת… בעייתי לטבול בביצה ובפירורי לחם
למישהו יש עצה מה עליי לעשות?

גילי

28/06/2016

היי, מה הכוונה “יש לסדר את השניצלים ולשמן בשנית”? כלומר, לרסס את התבנית בשמן מעל השניצלים?

foodisgood

05/06/2016

היי שירלי,
במקום הביצים ניתן לנסות ולהשתמש בעוד פירה מ-1.5 תפוחי אדמה.

שירלי

01/06/2016

היי האם אפשר לוותר על הביצים (שבהכנת השניצל עצמו) או להמיר אותם בחומר אחר ?

ויקי טל

10/05/2016

היי ,מישהו יודע להסביר לי למה זה מתפרק לי כשמעבירה לביצה ולפרורי לחם נראה כאילו התערובת מעט נוזלית מדי

יאמממיי

17/04/2016

יצצצאאא סוףף הדרךך!
ו אתרר מושלםם תודה רבה

מדהים 🙂 כמה שזה טעים

12/01/2016

הכנתי לחברים , ויצא סוף הדרך ממש טעים 🙂
תודה רבה..
והאתר פשוט מהמם ונוח לשימוש.

foodisgood

30/12/2015

היי עופרי ושירן.
כן, ניתן להקפיא את השניצל תירס לאחר אפייה או טיגון.
יש לעטוף היטב בנייר כסף ולמקם בקופסה סגורה בתוך המקפיא.

ofri

29/12/2015

ניתן להקפיא ??? לכמה זמן ?

שירן

23/11/2015

אפשר להקפיא אחרי האפיה/הטיגון?

foodisgood

27/10/2015

היי הדס,
ניתן להכין עם תירס קפוא שרוכך במים חמים, כ-500 גרם תירס.

הדס

25/10/2015

האם ניתן לעשות עם תירס קפוא? כמות?

יאמי

06/10/2015

מאוד אהבתי את עיצוב האתכ ואת הטיימר המצורף, את האפשרות לסימון המצרכים ובכלל את האתר! רצה לנסות… נראה פצצה!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00