
מתכון לעוגת שכבות בצק פריך, שוקולד וקצף
על ידי Mazal Gershon עוגות
מתכון לעוגת שכבות מענגת של בצק פריך ושוקולד עם קצף ביצים. עוגה יפה, טעימה ומושקעת, מומלצת מאוד לאירוח.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
-
40 דקות
40 דקות
1 שעה 20 דקות
- תבנית מלבנית בינונית
הוראות הכנה
הכנת שכבה ראשונה: בצק פריך
בקערת המיקסר עם וו גיטרה נלוש קמח, סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת עם מרקם חולי.
נוסיף את החלמונים ונמשיך בלישה עד להתגבשות כדור בצק. במידה ולא נוצר כדור יש להוסיף כ-2 כפות מים קרים.
נחתוך את הבצק ל-4 חלקים שווים, 1/4 אחד נעטוף בניילון נצמד ונעביר למקפיא.
את שאר החלקים נשטח היטב בתחתית של תבנית מלבנית בינונית משומנת.
נעביר את התבנית למקפיא ונכין את השכבה הבאה.
הכנת שכבת השוקולד
לקערה שמתאימה למיקרוגל נשבור שוקולד ונערבב עם חמאה, סוכר וחלב.
נכניס למיקרוגל לדקה, נערבב היטב ואם יש צורך נכניס לדקה נוספת, נמשיך כך עד להמסה מלאה.
לאחר שהשוקולד נמס נוסיף לקערה שוקולית וקקאו, נערבב היטב, נצנן לטמפרטורת החדר.
לסיום נוסיף לקערה את החלמון ונטרוף עד שהחלמון נבלע בתערובת.
נוציא את שכבת הבצק מהמקפיא ונשפוך עליה את תערובת השוקולד. נשפוך באופן אחיד כך שכל שכבת הבצק תתכסה.
נעביר את התבנית למקפיא ונתחיל בהכנת שכבת הקצף.
הכנת שכבת הקצף
נתחיל בהקצפת החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
נוסיף אינסטנט וניל בתנועות עטיפה עד שהוא נבלע לגמרי בקצף.
נוציא את התבנית שלנו מהמקפיא ונמרח את שכבת הקצף בצורה אחידה מעל לשכבת השוקולד.
הרכבת העוגה ואפייה
את 1/4 הבצק שהקפאנו נוציא מהמקפיא ונגרד בפומפייה (על הצד הגס) מעל לשכבת הקצף.
נאפה את העוגה בתנור חם במשך 40 דקות, עד שהשכבה העליונה משחימה.
10 העוגות הפופולריות ביותר:
שיתוף >>
13 דירוגים וחוות דעת
אורית
02/06/2017
אני הוספתי מים במקום החלב ואפשר גם שמנת להקצפה פרווה.
נטע
12/05/2017
היי איך אפשר לעשות את העוגה פרווה? בבקשה
הני
05/03/2017
האם אפשר להקפיא?
מיכל
06/12/2016
היי אפשר לעשות את העוגה פרווה?להמיר את החמאה והחלב?
מורן
17/10/2016
עשיתי את העוגה והיא פשוט מושלמת. האם אפשר לעשות אותה פרווה?
חופית
26/08/2016
עוגה טעימה בטירוף!!!!
עינת
02/05/2016
נכנסה עכשיו לתנור… נראית מעולה!!

20/03/2016
היי שלומית,
את השוקולד מגרדים על גבי העוגה לפני הכנסתה לתנור.
שלומית
17/03/2016
את השוקולד של השכבה האחרונה ממיסים ומטפטפים לפני ההכנסה לתנור?

31/10/2015
היי יפעת,
שומרים את העוגה במקרר.
יפעת
31/10/2015
כיצד שומרים? מקרר?או בחוץ?

27/10/2015
היי דנה, את השוקולד של השכבה האחרונה ממיסים ומטפטפים מעל לבצק המגורד, תודה על תשומת הלב, המתכון יעודכן.
דנה
24/10/2015
מה עושים עם השוקולד שרשום בשכבת הקצף האחרונה?

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!