מתכון לעוגת שכבות בצק פריך, שוקולד וקצף

על ידי Mazal Gershon  

מתכון לעוגת שכבות מענגת של בצק פריך ושוקולד עם קצף ביצים. עוגה יפה, טעימה ומושקעת, מומלצת מאוד לאירוח.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 40 דקות

    40 דקות

    1 שעה 20 דקות

  • תבנית מלבנית בינונית

מצרכים למתכון

לשכבה תחתונה: בצק פריך

2.5 כוסות קמח תופח

4 חלמונים

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה

לשכבה שנייה: שוקולד

100 גרם שוקולד מריר

5 כפות חלב

50 גרם חמאה

1 כף שוקולית

1 כף קקאו

1כף סוכר

1 חלמון

לשכבה אחרונה: קצפת אפויה

5 חלבונים

1/2 כוס סוכר

1 אינסטנט פודינג וניל

50 גרם שוקולד

הוראות הכנה

הכנת שכבה ראשונה: בצק פריך

בקערת המיקסר עם וו גיטרה נלוש קמח, סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת עם מרקם חולי.

נוסיף את החלמונים ונמשיך בלישה עד להתגבשות כדור בצק. במידה ולא נוצר כדור יש להוסיף כ-2 כפות מים קרים.

נחתוך את הבצק ל-4 חלקים שווים, 1/4 אחד נעטוף בניילון נצמד ונעביר למקפיא.

את שאר החלקים נשטח היטב בתחתית של תבנית מלבנית בינונית משומנת.

נעביר את התבנית למקפיא ונכין את השכבה הבאה.

הכנת שכבת השוקולד

לקערה שמתאימה למיקרוגל נשבור שוקולד ונערבב עם חמאה, סוכר וחלב.

נכניס למיקרוגל לדקה, נערבב היטב ואם יש צורך נכניס לדקה נוספת, נמשיך כך עד להמסה מלאה.

לאחר שהשוקולד נמס נוסיף לקערה שוקולית וקקאו, נערבב היטב, נצנן לטמפרטורת החדר.

לסיום נוסיף לקערה את החלמון ונטרוף עד שהחלמון נבלע בתערובת.

נוציא את שכבת הבצק מהמקפיא ונשפוך עליה את תערובת השוקולד. נשפוך באופן אחיד כך שכל שכבת הבצק תתכסה.

נעביר את התבנית למקפיא ונתחיל בהכנת שכבת הקצף.

הכנת שכבת הקצף

נחמם תנור ל-180 מעלות.

נתחיל בהקצפת החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח.

נוסיף אינסטנט וניל בתנועות עטיפה עד שהוא נבלע לגמרי בקצף.

נוציא את התבנית שלנו מהמקפיא ונמרח את שכבת הקצף בצורה אחידה מעל לשכבת השוקולד.

הרכבת העוגה ואפייה

את 1/4 הבצק שהקפאנו נוציא מהמקפיא ונגרד בפומפייה (על הצד הגס) מעל לשכבת הקצף.

נאפה את העוגה בתנור חם במשך 40 דקות, עד שהשכבה העליונה משחימה.

שתפו את המתכון >>

13 דירוגים וחוות דעת

אורית

02/06/2017

אני הוספתי מים במקום החלב ואפשר גם שמנת להקצפה פרווה.

נטע

12/05/2017

היי איך אפשר לעשות את העוגה פרווה? בבקשה

הני

05/03/2017

האם אפשר להקפיא?

מיכל

06/12/2016

היי אפשר לעשות את העוגה פרווה?להמיר את החמאה והחלב?

מורן

17/10/2016

עשיתי את העוגה והיא פשוט מושלמת. האם אפשר לעשות אותה פרווה?

חופית

26/08/2016

עוגה טעימה בטירוף!!!!

עינת

02/05/2016

נכנסה עכשיו לתנור… נראית מעולה!!

foodisgood

20/03/2016

היי שלומית,
את השוקולד מגרדים על גבי העוגה לפני הכנסתה לתנור.

שלומית

17/03/2016

את השוקולד של השכבה האחרונה ממיסים ומטפטפים לפני ההכנסה לתנור?

foodisgood

31/10/2015

היי יפעת,
שומרים את העוגה במקרר.

יפעת

31/10/2015

כיצד שומרים? מקרר?או בחוץ?

foodisgood

27/10/2015

היי דנה, את השוקולד של השכבה האחרונה ממיסים ומטפטפים מעל לבצק המגורד, תודה על תשומת הלב, המתכון יעודכן.

דנה

24/10/2015

מה עושים עם השוקולד שרשום בשכבת הקצף האחרונה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00