מתכון מנצח למנסף (אורז עם בשר וצנוברים)
על ידי Mazal Gershon בשר, עיקריות, תוספות
המנסף הוא בעצם מנה מיוחדת, מושקעת ומלאה בטעמים. את המנסף מומלץ להגיש בערבי חג ובשבתות. המנה הזאת מצליחה בכל פעם להפתיע ומספקת חוויה טעימה במיוחד.
אוהבי בשר - אל תפספסו:
מתכוני בשר מעולים שמכינים בתנור:
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
25 דקות
35 דקות
1 שעה
- 6-8 סועדים
מצרכים למתכון
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
700 גרם בשר בקר טחון (עדיף כבש או טלה)
2 כוסות אורז פרסי או בסמטי
3.5-4 כוסות ציר עוף (או מים חמים)
3 שיני שום פרוסות
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
כפית בהרט
1/2 כפית הל
מעט זעפרן
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס צנוברים קלויים
1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים
הוראות הכנה
בסיר רחב וגדול נטגן בצל קצוץ בשמן זית, כ- 3 דקות טיגון.
נוסיף לסיר את הבשר בטחון, בעזרת מזלג נערבב היטב ונפורר את הבשר כך שלא יהיה גושי.
נערבב ונטגן את הבשר יחד עם הבצל כ- 2 דקות.
כעת נוסיף לסיר את האורז, התבלינים ופרוסות השום ונערבב היטב. נטגן עוד כ- 3 דקות.
נוסיף פטרוזיליה, כוסברה וציר עוף, מערבבים קלות ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים את האורז עם הבשר כ- 20 דקות, מבלי לפתוח את הסיר.
לאחר 20 דקות מכבים את האש ומשאירים את הסיר עם המכסה כ- 5 דקות נוספות.
הופכים את סיר האורז על צלחת הגשה גדולה, מפזרים צנוברים ושקדים קלויים, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם.