מתכון מנצח למנסף (אורז עם בשר וצנוברים)

על ידי Mazal Gershon  , ,

המנסף הוא בעצם מנה מיוחדת, מושקעת ומלאה בטעמים. את המנסף מומלץ להגיש בערבי חג ובשבתות. המנה הזאת מצליחה בכל פעם להפתיע ומספקת חוויה טעימה במיוחד.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 25 דקות

    35 דקות

    1 שעה

  • 6-8 סועדים

מצרכים למתכון

3 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים דק

700 גרם בשר בקר טחון (עדיף כבש או טלה)

2 כוסות אורז פרסי או בסמטי

3.5-4 כוסות ציר עוף (או מים חמים)

3 שיני שום פרוסות

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

כפית בהרט

1/2 כפית הל

מעט זעפרן

מלח ופלפל שחור

1/2 כוס צנוברים קלויים

1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים

הוראות הכנה

בסיר רחב וגדול נטגן בצל קצוץ בשמן זית, כ- 3 דקות טיגון.

נוסיף לסיר את הבשר בטחון, בעזרת מזלג נערבב היטב ונפורר את הבשר כך שלא יהיה גושי.

נערבב ונטגן את הבשר יחד עם הבצל כ- 2 דקות.

כעת נוסיף לסיר את האורז, התבלינים ופרוסות השום ונערבב היטב. נטגן עוד כ- 3 דקות.

נוסיף פטרוזיליה, כוסברה וציר עוף, מערבבים קלות ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים את האורז עם הבשר כ- 20 דקות, מבלי לפתוח את הסיר.

לאחר 20 דקות מכבים את האש ומשאירים את הסיר עם המכסה כ- 5 דקות נוספות.

הופכים את סיר האורז על צלחת הגשה גדולה, מפזרים צנוברים ושקדים קלויים, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00