עוגת זברה עגולה פרווה • מתכון בטוח

על ידי Sagit Malki  

לאוהבי עוגות השיש - מתכון לעוגת זברה בחושה, קלה להכנה, מיוחדת ויפה. עוגת שיש בצורת זברה מרשימה שכיף להגיש לאורחים. עוגה פרווה שמתאימה גם לאירוח בשרי.

  • זמן עבודה: 35 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 35 דקות

    45 דקות

    1 שעה 20 דקות

  • תבנית עגולה בקוטר 24

מצרכים למתכון

לעוגה

4 ביצים L

1.5 כוסות סוכר

3/4 כוס שמן

1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט

2 כוסות קמח תופח / 2 כוסות קמח לבן + 2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה (6 גרם)

2 כפות קמח לבן (נוסיף בסוף)

לבלילה כהה

6 כפות מיץ תפוזים סחוט

2 כפות קקאו

גרידה מ-1/2 תפוז

הוראות הכנה

נחמם תנור ל-175 מעלות.

בקערת המיקסר נקציף 4 ביצים שלמות כדקה.

נוסיף סוכר וסוכר וניל ונמשיך להקציף עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

נוסיף בהדרגה שמן ומיץ תפוזים.

ננפה פנימה קמח תופח ואבקת אפייה בהדרגה.

נמשיך בערבוב עד לעיסה אחידה ולא יותר.

נעביר 1/2 מבלילת העוגה לקערה נפרדת ולה נוסיף קקאו, מיץ תפוזים וגרידת תפוז, נערבב היטב ידנית.

לבלילה הבהירה נוסיף עוד 2 כפות קמח ונערבב מעט רק עד להטמעת הקמח בבלילה.

נשמן תבנית עגולה בקוטר 24 ונמזוג למרכזה כף מהבלילה הבהירה, במרכז הבלילה הבהירה נמזוג כף מהבלילה הכהה ונמשיך כך, בכל פעם כף מבלילה בהירה / כהה עד שנוצרת עוגת זברה עגולה.

כעת נכה בעדינות את תבנית העוגה עם הבלילה על השיש פעמיים-שלוש להוצאת בועות האוויר מבלילת העוגה.

נאפה את עוגת הזברה בתנור חם למשך כ-45 דקות, העוגה מוכנה כאשר קיסם שהוחדר למרכזה יוצא יבש.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

דבורה

26/10/2017

נראה טוב מאוד!
ומה הדרך שיצא לי זברה בתבנית מאורכת של אנגלישקיק?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00