FoodisGood

רוטב ניו-יורק לפיצה

רוטב פיצה בסגנון ניו-יורק הוא רוטב עגבניות מבושל עם טעמים של שום ובזיליקום. יש לו הרבה יותר עומק מאשר לרוטב לא מבושל, מה שהופך כל ביס מהפיצה למושלם! הוא נקרא רוטב ניו-יורק פשוט בגלל העובדה שהוא הסממן הכי בולט של פיצת ניו-יורק הקלאסית.

זמן עבודה: 20 דקות | ל-2 פיצות גדולות

מצרכים:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף חמאה
  • 2 שיני שום בינוניות כתושות
  • 1.5 כפיות אורגנו מיובש
  • 1/8 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1.5 כפית מלח
  • 170 גרם רסק עגבניות
  • 400 גרם עגבניות טריות – קצוצות לקוביות קטנות
  • 1/4 בצל לבן קצוץ דק
  • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • 1 כפית סוכר

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן זית וחמאה בסיר בינוני, על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את השום הטחון, האורגנו, הפפריקה והמלח ומערבבים מידי פעם, מבשלים עד שמתחילים להריח את השום ועשבי התיבול (2-3 דקות).
  2. מוסיפים את קוביות העגבניות, רסק העגבניות, הבצל, הבזיליקום והסוכר, מערבבים היטב ומכבים את האש.
  3. טוחנים את הרוטב בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
  4. מחזירים את הרוטב לכיריים על אש בינונית ומבשלים כ-3 דקות ואז מנמיכים את האש לנמוכה ביותר ומבשלים במשך שעה, עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
  5. טועמים את הרוטב ומוסיפים מלח במידת הצורך.
  6. הרוטב נשמר היטב בכלי אטום במקרר עד שבועיים.

לפיצה ביתית מושלמת אתם צריכים גם:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן