רוטב פיצה בסגנון ניו-יורק הוא רוטב עגבניות מבושל עם טעמים של שום ובזיליקום. יש לו הרבה יותר עומק מאשר לרוטב לא מבושל, מה שהופך כל ביס מהפיצה למושלם! הוא נקרא רוטב ניו-יורק פשוט בגלל העובדה שהוא הסממן הכי בולט של פיצת ניו-יורק הקלאסית.
זמן עבודה: 20 דקות | ל-2 פיצות גדולות
מצרכים:
- 1 כף שמן זית
- 1 כף חמאה
- 2 שיני שום בינוניות כתושות
- 1.5 כפיות אורגנו מיובש
- 1/8 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1.5 כפית מלח
- 170 גרם רסק עגבניות
- 400 גרם עגבניות טריות – קצוצות לקוביות קטנות
- 1/4 בצל לבן קצוץ דק
- 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- 1 כפית סוכר
הוראות הכנה:
- מחממים שמן זית וחמאה בסיר בינוני, על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את השום הטחון, האורגנו, הפפריקה והמלח ומערבבים מידי פעם, מבשלים עד שמתחילים להריח את השום ועשבי התיבול (2-3 דקות).
- מוסיפים את קוביות העגבניות, רסק העגבניות, הבצל, הבזיליקום והסוכר, מערבבים היטב ומכבים את האש.
- טוחנים את הרוטב בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
- מחזירים את הרוטב לכיריים על אש בינונית ומבשלים כ-3 דקות ואז מנמיכים את האש לנמוכה ביותר ומבשלים במשך שעה, עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
- טועמים את הרוטב ומוסיפים מלח במידת הצורך.
- הרוטב נשמר היטב בכלי אטום במקרר עד שבועיים.