ניקיון מקרר לפסח • 7 טיפים חשובים

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

קצת לפני פסח, ועם בואו של האביב – החלטנו להכריז על יום “מנקים את המקרר” הרשמי. את הדלת החיצונית כולנו מנקים כמה פעמים בשנה, אבל מה עושים עם שאר חלקי המקרר? פסח הוא הזמן המושלם לנקות את המקרר ביסודיות, אספנו כמה טיפים חשובים לניקיון מקרר מוצלח.

1. נתקו אותו מהחשמל: מתחילים לנקות את המקרר? זה הזמן לנתק אותו מהחשמל, למה? חשבון החשמל שלכם יודה לכם. ניקיון מקרר לוקח זמן רב בו הדלתות פתוחות, דבר שגורם למקרר לעבוד שעות נוספות ולבזבז חשמל מיותר.

2. נקו את המדפים: זה הזמן להוציא את כל הדברים מהמדפים ולשפשף היטב עם סבון כלים + מים חמימים (לא רותחים). אל תשכחו לנקות גם בקצוות; השתמשו בסקוץ’ רך וגמיש שיכול לנקות גם את מסילות המדפים. אם המדפים נשלפים – הוציאו אותם ונקו את המסילה מבפנים.



כדאי לקרוא גם:

3. ניקיון חלקו הפנימי: את קירות המקרר מהצד הפנימי נדיר שאנחנו מנקים, כדי לעשות זאת בצורה הטובה ביותר יש להשתמש במטלית רכה (לא סקוץ’) + מים חמימים (לא רותחים) וסבון כלים. להסרת כתמים קשים שנדבקו לדפנות המקרר כדאי להשתמש במברשת שיניים + משחה ולשפשף בעדינות את הכתם, לאחר מכן – נקו עם מטלית וסבון.

4. אל תשכחו את הכלים: חלק גדול מהמזונות שאנו מאחסנים במקרר נמצאים בתוך צנצנת, בקבוק, קערה או קופסה – כשאתם מחזירים את המוצרים למקרר, תעבירו ניגוד קל על אותן צנצנות וכלים, זה יעזור לשמור על המקרר נקי ועל ריח טוב לאורך זמן.



5. הכינו ריחן טבעי שישמור על ריח המקרר: כבד עבדתם וניקיתם את המקרר, למה שלא תשמרו על הניחוח הזה לאורך זמן? הכינו ריחן טבעי: השתמשו בקפה טחון טרי והניחו אותו בקערה בתוך המקרר למשך כ-12 שעות, הקפה יספוג ריחות לא נעימים.

6. כוונו את הטמפרטורה של המקרר והמקפיא: טמפרטורה נכונה תשמור על המצרכים שלכם טריים לאורך זמן, מה שימנע ריחות וכתמים לא רצויים. טמפרטורת המקרר צריכה להיות בין 4-8 מעלות, וזו של המקפיא בין מינוס 14 ל- מינוס 18 מעלות.

7. אל תשכחו את הידיות: סיימתם לנקות את המקרר בחלקו הפנימי, ניגוב קל של הדלתות ואתם מסודרים. אבל אל תשכחו את הידיות – שפשפו היטב את ידיות המקרר עם מטלית רכה + מים וסבון, נקו גם את חלקן הפנימי של הידיות.



סיימתם לנקות את המקרר? הגיע הזמן לבשל!

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובה אחת

  1. איילה :

    לגבי סעיף 5 של הכנת ריחן טבעי אחרי ניקיון המקרר, אהבתי את רעיון הקפה, אני חולה על הריח שלו!
    יש לי שאלה, להוציא את הקערה אחרי 12 שעות?
    אני בדרך כלל משמשת בסודה לשתיה או לימון אם רוזמרין.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood