בדיוק בזמן לעונת המנגלים – מתכון מנצח להכנת פיתות במחבת, קריספיות וטעימות במיוחד. את הבצק מכינים בקלות והתוצאה מושלמת לעל האש או לכל מטרה אחרת.
זמן עבודה: 20 דקות | 15 פיתות
מצרכים:
- 1 ק"ג קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- 3 כוסות מים
- 3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מערבבים קמח, שמרים סוכר ומלח.
מוסיפים שמן זית ומים ולשים היטב עד לקבלת כדור בצק אחיד. - משמנים קערה, מניחים את הבצק בפנים ומכסים במגבת, מתפיחים על השיש למשך שעה וחצי.
- מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים חזק להוצאת האוויר.
- מעצבים מן הבצק כ-15 כדורים, מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה.
- מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של פיתה רגילה.
- מחממים מחבת שטוחה וגדולה על להבה גבוהה ומטגנים את הפיתות ללא שמן בין 3-4 דקות מכל צד.
- עורמים בצלחת ומגישים חם. בתאבון!