מסימני החג: 3 מתכוני ראש השנה עם רימון, בשר ראש ותפוחי עץ

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

ראש השנה ממש מעבר לפינה והביקוש למתכונים מסימני החג רק גובר ועולה. החלטנו לבחור בפינצטה את 3 המתכונים הכי מומלצים שיסמנו את החג על השולחן ועל הדרך יהוו מנות טעימות לכל האורחים. שנתחיל?

מנה ראשונה: סלט רימונים מהפנט

סלט בורגול ורימון חגיגי | תמונה: shutterstock

סלט בורגול ורימון חגיגי | תמונה: shutterstock

הטעם לאכילת הרימון הוא כדי ש”ירבו זכויותינו כרימון”, ומה יותר טוב מסלט חגיגי וצבעוני על שולחן החג? אם תרצו סלטי בורגול נוספים תמצאו אותם ממש כאן >> 4 מתכוני סלטי בורגול מעולים

מצרכים למתכון

  • כוס בורגול עבה
  • 4 חופני פטרוזיליה (או לפי הטעם)
  • 2 מלפפונים
  • חופן חמוציות
  • גרגירים מרימון שלם

לתיבול

  • שמן זית
  • מלח
  • מיץ לימון
  • בצל ירוק (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. תחילה נשרה את הבורגול במים פושרים כחצי שעה, או עד לריכוך ונסחט מנוזלים.
  2. את המלפפונים נחתוך לקוביות קטנות בגודל שווה, את הירק נקצוץ דק דק.
  3. בקערה גדולה נערבב את הבורגול עם המלפפונים, הירק, החמוציות וגרגירי הרימון.
  4. נוסיף שמן זית ותבלינים ונערבב היטב, נטעם ונתקן תיבול לפי הטעם.




עיקרית חגיגית: תבשיל טנזייה של בשר ראש

טנזייה בשר ראש לצד אורז בצל מיוחד | תמונה ומתכון: אוראל אליהו

טנזייה בשר ראש לצד אורז בצל מיוחד | תמונה ומתכון: אוראל אליהו

“כדי שישמענו הקדוש ברוך הוא לטובה בראש השנה וישימנו לראש ולא לזנב”” מנה נהדרת לערב חג, לשבתות ולאירוח מושקע. הטנזייה מורכבת מבשר ראש, פירות יבשים, פיצוחים ועוד המון דברים טובים ומוגשת לצד אורז מטוגן עם בצל. מנה עיקרית מדהימה! עוד עיקריות מעניינות לערב החג תמצאו בעמוד הבא >> מתכוני עיקריות לראש השנה

מצרכים למתכון

לטנזייה:

  • גוש בשר ראש (או צלי כתף או כבש)
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים דק
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס חמוציות
  • כוס צימוקים מעורבים לבנים ושחורים
  • 10 משמשים מיובשים חתוכים
  • 10 שזיפים מיובשים מגולעים
  • 1/2 כוס קשיו
  • 1/2 כוס אגוזי מלך חצויים
  • חופן שקדים מולבנים
  • 2 כפות סילאן
  • 3 מקלות קינמון
  • פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור

לאורז

  • 2 כוסות כוסות אורז
  • בצל קצוץ
  • 3 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

הכנת הטנזייה

  1. נתחיל בבישול בשר הראש בסיר גדול עם מים רותחים במשך שעה ורבע על אש בינונית, עד לריכוך הבשר. לאחר צינון נחתוך את בשר הראש לקוביות.
  2. בסיר רחב נטגן בצל ב-1/4 כוס שמן מעל להבה בינונית. נטגן כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להזהבת הבצלים.
  3. נוסיף לבצלים את כל האגוזים, הפירות היבשים ואת הקינמון.
  4. נזלף מעל לכל סילאן ונוסיף כוס יין לבן.
  5. נביא לרתיחב, נוסיף לסיר את קוביות הבשר וננמיך ללהבה נמוכה.
  6. נכסה את הסיר ונבשל את הטנזייה במשך 45 דקות, כאשר בכל 7 דקות נבחש בעדינות.
  7. במידה וחסר נוזלים נוסיף מעט מים לסיר.
  8. בסיום הבישול נתבל את הטנזייה במלח, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם.

הכנת האורז

  1. בזמן שהטנזייה מתבשלת על הגז נכין את האורז: תחילה נטגן שמעט שמן את האורז יחד עם הבצל, תוך כדי בחישה.
  2. נוסיף לסיר מים רותחים, נביא לרתיחה וננמיך ללהבה נמוכה.
  3. נבשל כ-7 דקות ונכבה את הגז.
  4. נגיש על צלחת הגשה גדולה כאש האורז במרכז ומסביבו הטנזייה.




ולקינוח: ריבת תפוח בדבש מתוקה מתוקה

ריבת תפוחי עץ בדבש | תמונה: shutterstock

ריבת תפוחי עץ בדבש | תמונה: shutterstock

המנהג לאכול תפוח בדבש בראש השנה הוא בעצם כדי לאחל לעצמנו שנה מתוקה. התפוח הטבול בדבש הוא סמל למתיקות כפולה שאנו מאחלים לקראת השנה החדשה. הריבה הזאת תפתח לכם את השנה בצורה הכי מתוקה שיש 🙂 עוד מתכון מומלץ עם דבש: עוגת דבש מנצחת

מצרכים לריבה:

  • 7 תפוחי עץ ירוקים
  • 2/3 כוס דבש
  • 2/3 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

  1. את תפוחי העץ קולפים וחותכים לקוביות קטנות, את הליבה זורקים.
  2. בסיר גדול מבשלים את תפוחי העץ עם שאר המצרכים על להבה בינונית-נמוכה כ-25 דקות.
  3. במהלך הבישול הנוזלים יצטמצמו ויקבלו מרקם ריבתי, ניתן להמשיך לבשל אם רוצים מרקם סמיך יותר.

כל מה שאתם צריכים לראש השנה:

קטגוריות: כלליתגיות:

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *