FoodisGood

בטטה או תפוח אדמה • מה יותר בריא? בדקנו

צ'יפס או הום פרייז? מטוגן או אפוי? כך או אחרת זה לא משנה כי שני המצרכים האלו טעימים בכל צורה. אבל מה בריא יותר? איזה סוג מכיל יותר קלוריות והאם יש בהם ערכים תזונתיים? ערכנו השוואה ובדקנו בדיוק מה יש בכל אחד.

כמה קלוריות?

100 גרם תפוחי אדמה מכילים 130 קלוריות.

100 גרם בטטה מכילים 86 קלוריות.

ערכים תזונתיים?

100 גרם תפוח אדמה: אינו מכיל שומנים, אינו מכיל כולסטרול, 20% אשלגן, 10% פחמימות, 14% סיבים תזונתיים, 6% חלבון, 2% סידן, 55% ויטמין C, ברזל 7%, ויטמין B-6 25%, מגנזיום 9%.

100 גרם בטטה: אינו מכיל שומנים, אינו מכיל כולסטרול, 2% נתרן, 9 % אשלגן, 6% פחמימות, 12% סיבים תזונתיים, 3% חלבון, 283% ויטמין A, ויטמין C, ויטמין B-6.

יתרונות בריאותיים?

תפוח אדמה: מי שמחפש לעשות דיאטת השמנה, יכול לגמרי להיעזר בתפוחי האדמה מאחר והם מכילים בעיקר פחמימות. בנוסף, נורא קל לעכל את תפוחי האדמה עקב הסיבים התזונתיים אותם הם מכילים. הוויטמינים והמינרלים אותם מכילים תפוחי אדמה תורמים לעור פנים בריא יותר, מסייעים בהקלה על מחלות ודלקות ועוזרים לאיזון לחץ דם.

בטטה: ויטמין C אותו מכילה הבטטה, חיוני לא רק להפחתת הסיכוי לחלות ולהתקררות, אלא גם חיוני ביותר למערכת החיסונית, בניית העצם והשן וגמישות העור. האשלגן הקיים בבטטות חיוני מערכת עצבים תקינה ולב בריא.

קראו גם >> עוף או הודו, מה יותר בריא?

לסיכום:

אם אתם מחפשים להכין צ'יפס כמו שכולם אוהבים, לנשנש משהו שהוא גם בריא וגם מלא סיבים תזונתיים, תפוחי האדמה יכולים להתאים יותר. במידה ואתם מחפשים את המתוק עם פחות קלוריות, עתיר באשלגן, ויטמינים וכמות פחמימות נמוכה יחסית, הבטטה יכולה לשרת אתכם נאמנה.

גם וגם :) מתכונים מעולים עם תפוח אדמה ובטטה:

כדורי שוקולד טבעוניים בסגנון פררו רושה

מתכון ביתי לכדורי שוקולד טבעוניים ומתוקים בסגנון פררו רושה, בגרסה לא פחות טעימה. פשוט להכנה ותוצאה מושלמת לקינוח הקלאסי הזה. כדורי השוקולד הטבעוניים גם בריאים וגם ללא גלוטן – מתאימים לכל שעה של היום!

5 מנות מומלצות לארוחת שבת מושקעת

מבשלים לשבת ומחפשים רעיונות למנות מושקעות, קלות ומגוונות? אספנו 5 מנות שיסדרו לכם שולחן מושקע ויתאימו בול לארוחת שבת! תבשיל גרגירי חומוס בסגנון מרוקאי, בשר בקר מושלם שמכינים בבישול ארוך, סלט פטוש מרענן, עוגה שוקולדית וואו ומנת כרובית הכי טעימה שתטעמו!

צ'יפס קריספי • איך להכין צ'יפס מסעדות (+8 תיבולים מיוחדים)

צ’יפס רך הוא צ’יפס עצוב. למעשה, אי אפשר אפילו לקרוא לו צ’יפס, אלא מקלות תפוחי אדמה. אם אתם רוצים לשדרג ולהכין צ’יפס קריספי בדיוק כמו במסעדות, פשוט עקבו אחר ההוראות הללו להכנת צ’יפס מסעדות אמיתי, בחרו תיבול מתאים והחלו לטגן.

פוקצ'ה שמן זית ומלח גס כמו באיטליה

פוקצ'ה ביתית קריספית מבפנים ופריכה מבחוץ, מושלמת לאירוח או לארוחת ערב מפנקת. עם שמן זית ומלח גס, מדובר במנה איטלקית מנצחת שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה!

דילוג לתוכן