פסטה קונכיות ממולאת בשר ברוטב

על ידי FoodisGood  , , ,

המתכון של צפורה הרשקוביץ לפסטה קונכיות במילוי קציצות בשר וברוטב עגבניות נהדר, מנה מושלמת לארוחת צהריים מזינה וקלה להכנה. מתכון מפורט למנה יפהפייה שמתאימה גם לילדים.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
  • 40 דקות

    1 שעה

    1 שעה 40 דקות

  • סיר פסטה

מצרכים למתכון

לפסטה קונכיות

1 חבילת פסטה קונכיות גדולות

כפית מלח

מים

למילוי בשר

1/2 קילו בשר טחון

1/2 בצל קצוץ

2 שיני שום

1/2 צרור פטרוזיליה

מעט פירורי לחם

1 ביצה

כף רסק עגבניות גדושה

כפית שמן

כף מים

לרוטב עגבניות

שמן לטיגון

3 שיני שום כתושות

עגבנייה קצוצה

1 קופסת רסק עגבניות גדולה

מלח פלפל

כף סוכר

מעט אבקת מרק

הוראות הכנה

מרתיחים סיר מים גדול, לאחר שהמים רתחו מוסיפים כפית מלח ואת הקונכיות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מערבבים מידי פעם ומבשלים במשך 13 דקות.

לאחר שעברו 13 דק' מוציאים את הפסטה למסננת מעל קערה ומצננים כמה דקות.

הכנת הרוטב

בסיר רחב מטגנים בצל עד שמשקיף מוסיפים 3 שיני שום קצוצות, עגבניה קצוצה חצי כפית סוכר ומערבבים.

מוסיפים את הרסק (משאירים כף גדושה רסק לבשר) ושוב חצי כף סוכר מערבבים היטב לרתיחה.

מוסיפים לסיר 2 כוסות מים, מלח, פלפל ואבקת מרק, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה. מכסים במכסה ומתחילים להכין את הבשר.

הכנת מילוי בשר

בקערה גדולה מערבבים בשר טחון עם כף רסק עגבניות, בצל קצוץ, שום כתוש, פטרוזיליה, פירורי לחם, שמן ומים. מערבבים היטב עד לאיחוד הטעמים.

לוקחים מעט בשר ויוצרים קציצות קטנות. ממלאים הקונכיות ומניחים בצלחת.

לאחר שכל הקונכיות ממולאות בבשר, מוסיפים אותן לרוטב העגבניות בעדינות.

בעזרת כף מרטיבים כל קונכייה ברוטב.

מוסיפים חצי כוס מים סוגרים מכסה מנערים קלות את הסיר ומבשלים על אש נמוכה בערך 25 דקות.

בתיאבון

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

מיכל מושקוביץ

27/08/2015

היכן ניתן לקנות את קונכיות הפסטה הגדולות, ניסיתי ברשתות הגדולות ולא מצאתי. מי היצרן שלהם?

בתודה מראש.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00