FoodisGood

חצילים ברוטב עגבניות • מנה חגיגית לאירוח

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
לחצילים ברוטב עגבניות יש את איזון הטעמים המושלם וזו מנה שבטוח תגרום לאורחים שלכם להרגיש בבית. רוטב העגבניות עסיסי בעוד שהחציל קריספי. את המנה הזו מגישים בארוחה חגיגית של שבת או חג לצד לחם קלוי או חלה טרייה.

זמן עבודה: 20 דקות | צלחת הגשה גדולה

מצרכים:

לחצילים

  • 3 חצילים קלים
  • 1/2 כפית מלח
  • שמן לטיגון החצילים

לרוטב עגבניות

  • 4 כפות שמן
  • 2 עגבניות
  • קופסת רסק עגבניות בינונית (260 גרם)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/4 כוס מים
  • כף חומץ
  • כף סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. חותכים את החציל לפרוסות בעובי של חצי אצבע, מסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה וממליחים, מושחים בשמן משני הצדדים, אופים בתנור חם על 190 מעלות למשך 40-45 דקות.
  2. במחבת גדולה מטגנים ב-4 כפות שמן את העגבניות עם רסק, שום ופפריקה. מטגנים כ-3 דקות. מוסיפים מים, חומץ, סוכר, מלח ופלפל. יש לטגן כ-4 דקות עד שהכל מסמיך והופך לרוטב.
  3. מוסיפים למחבת את החצילים המוכנים ומערבבים בעדינות, מבשלים יחדיו כ-4 דקות נוספות כך שהחצילים יספגו את רוטב העגבניות.
  4. מעבירים לצלחת הגשה גדולה ונהנים. ניתן להגיש חם או קר.

עוד מתכוני חצילים מעולים:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.