סטודנטים מבשלים: רטבים מהירים וקלים לפסטה

  פורסם בתאריך   על ידי   8 תגובות

הנה עובדה: סטודנטים אוכלים הרבה פסטה. כן, זה אחד מאותם מיתוסים על חיי הסטודנט שפשוט מתבררים כנכונים ברוב המכריע של המקרים. למה? כי פסטה היא מאכל קל, מהיר ובעיקר זול!

אפילו האדם המאותגר ביותר מבחינה קולינרית מצליח לזרוק כמה חתיכות פסטה למים רותחים ולבשל אותה עד לכדי מנה אכילה. למרות זאת, לא כל מנת פסטה צריכה להתלוות לרוטב עגבניות מוכן ותפל. עם קצת ידע ורצון, תוכלו להכין מגוון רטבים מהירים, קלים, זולים והכי חשוב -טעימים!

הצטיידו בחומרים בסיסיים

רטבים לפסטה בדרך-כלל מתבססים על עגבניות, שמנת או שמן זית. כל רוטב מורכב מבסיס וכמה תוספות שונות. הנה רשימה של מצרכים בסיסיים שמומלץ להצטייד בהם:

עגבניות: בגלל שחיי המקרר של עגבניות טריות הם קצרים, תוכלו תמיד להשתמש בתחליפים שעובדים – הצטיידו בשימורי עגבניות קלופות וברסק עגבניות, מוצרים אלו נשארים תקפים לאורך זמן ואינם מתבלים במזווה.



עשבי תיבול: אם יש לכם אפשרות לגדל עשבי תיבול בביתכם ולהשתמש בעשבי תיבול טריים, מעולה! אם לא – הצטיידו בעשבי תיבול יבשים. בזיליקום, צ’ילי ואורגנו הם מרכיבים קלאסיים שמשתלבים במגוון רטבים לפסטה והופכים את הטעם הבסיסי של הרוטב למקצועי ומשופר.

שום: השום הוא מרכיב הכרחי, בעיקר להכנת רוטב עגבניות לפיצה או פסטה, למרות שרוב השפים הגדולים כנראה ימליצו לכם להשתמש בשום טרי, אנחנו אומרים – הצטיידו בשום כתוש קפוא. למה? כי שום קפוא מאוחסן במקרר במשך זמן רב, לעומת שום טרי שנוטה להירקב ולאבד מטעמו. וכן, כי השימוש בשום קפוא יכול לחסוך לכם הרבה זמן והתעסקות מיותרת. שום קפוא יספק כמעט את אותו הטעם של השום הטרי, או לפחות טעם מספיק טוב.

גבינה: גבינה היא מצרך יקר, לכן, אין לכם כל צורך לרכוש גבינת פרמז’ן במחיר גבוה. הסתפקו בגבינות כמו בולגרית או פטה, שמתאימות כמעט לכל סוג רוטב לפסטה ומצליחות לשפר את המנה מאוד.

תוספות: הנה משהו שכנראה לא ידעתם – זיתים משתלבים נהדר כתוספת טעם לכל מיני רטבים. כן, זיתים! הגיע הזמן להשתמש בשימורים בכדי לשפר את הארוחות שלכם. *טיפ – עגבניות מיובשות משפרות מאוד את הטעם של רוטב עגבניות בסיסי.

מתכון: רוטב עגבניות ובזיליקום

מצרכים
בצל קטן קצוץ
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
פחית עגבניות קלופות וחתוכות
חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה
מטגנים קוביות בצק דקות בשמן זית, מוסיפים 2 שיני שום כתושות ומטגנים עד לריכוך. יוצקים למחבת פחית של עגבניות קלופות ומערבבים. מבשלים במשך חצי שעה ומוסיפים חופן עלי בזיליקום קצוצים למחבת. מתבלי במלח ופלפל, ערבוב אחרון ומורידים מהאש.



מתכון: רוטב פסטו ושמן זית

מצרכים
3 כפות שמן זית
5 כפות רוטב פסטו מוכן
2 שיני שום קצוצות
גבינת פרמז’ן

אופן ההכנה
מוסיפים לסיר עמוק שמן זית ושום ומטגנים מעט, מוסיפים לסיר פסטהמוכנה ורוטב פסטו ומערבבים היטב. מוסיפים בערך כף – 2 כפות גבינת פרמזן וממשיכים לערבב. ערבוב אחרון ומורידים מהאש.

מתכון: רוטב שמנת פטריות בסיסי

מצרכים
חבילת שמנת לבישול
בצל קטן
2 שיני שום כתושות
חצי חבילת פטריות משימורים
אבקת מרק בטעם עוף / פטריות
1/2 כוס חלב

אופן ההכנה
להכנת רוטב שמנת פטריות מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים לסיר שום כתוש ומערבבים. מוסיפים שמנת לבישול וחלב, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. ממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים לרוטב אבקת מרק פטריות, רק עד שהרוטב מסמיך קלות, מלח ופלפל, ערבוב אחרון ומורידים מהאש. להגשה מומלץ לפזר כמה זיתים שחורים מעל.

מכירים עוד טיפים או מתכונים לרטבים קלים ומהירים לפסטה? שתפו אותנו בתגובות!

שיתוף

8 תגובות

  1. אפרת :

    תודה, פרקטי ועוזר מאוד.
    מי שאין לו כוח להשקיע, אפשר לזרוק כף של מרק עוף (או יותר) למים של הפסטה, סביר בתור תוספת.

    • avi razi :

      מניסיון אפשר לחיות עם זה בתור תוספת מידי פעם.. אבל זה לעצלנים בלבד!

    • dude :

      איכס 🙁 למה לשים משהו חוץ ממלח במים של הבישול ?

      • ELIAV :

        לא הייתי מנסח את זה כ”איכס” אבל אתה צודק בעניין הזה
        אין שום סיבה להרוס את הפסטה עם תיבול במהלך הבישול
        בטח שלא תיבול מעאפן של אבקת מרק עוף

  2. אתי כהן :

    ממליצה גם לשמור ערמונים בבית, אם אתם מצליחים להשיג.
    הם נשמרים להרבה זמן ומאוד מתאימים ברוטב שמנת.

  3. Bat-el :

    לא מבינה למה להשתמש בשום קפוא במקום שום טרי!
    כמה זמן כבר לוקח לקלף שום?

  4. נעמה :

    טריק שלמדתי להכנת פסטה ורוטב עגבניות בסיר אחד:
    מטגנים קצת בצל בשמן מוסיפים את הפסטה ומטגנים ביחד טיפה, מוסיפים רסק עגבניות, שום ותבלינים. מוסיפים מים רותחים שיכסו את הפסטה שמים מכסה עד שרותח ואז מוציאים ומערבבים מידי פעם. אחרי בערך רבע שעה – 20 דקות הפסטה מוכנה וכבר עטופה ברוטב. ממש מומלץ וחוסך ניקיון כלים מיותרים וגם לי זה אפילו יותר טעים מפסטה רגילה ברוטב עגבניות.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *