טעים להכיר: 7 מתכוני אורז של עדות שונות

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

אורז הוא אולי המרכיב העיקרי ביותר במטבח שלנו כאן בישראל, אנחנו אוכלים אותו כמעט בכל יום והוא מתאים כתוספת למגוון ארוחות. פרסי, מרוקאי ואולי מצרי? אספנו לכם את 7 מתכוני האורז הכי טעימים של כל עדה.

2 פנים לטנזיה המרוקאית

הטנזיה היא תבשיל מרוקאי מתקתק שמגישים בדרך-כלל לצד אורז או קוסקוס. מדובר בתבשיל עשיר טעמים שכולל פירות יבשים ואגוזים, יש המכינים את הטנזייה עם בשר ויש שמכינים טנזיה צמחונית, כל אחד ומה שהוא אוהב. בכל מקרה, הטנזיה המרוקאית מושלמת לארוחות חגיגיות בשבתות וחגים.

טנזיה פירות יבשים ואגוזים של אתי בן-שמעון

טנזיה פירות יבשים

הטנזיה של אתי צמחונית, מתוקה וחגיגית במיוחד. היא קלה להכנה ומומלצת במיוחד לערבי שבת. אתי ממליצה להגיש את הטנזיה שלה לצד קוסקוס ביתי או אורז לבן. למתכון: טנזיה פירות ואגוזים צמחונית.

טנזיה בשר ראש של אוראל אליהו

טנזיה בשר ראש

הטנזיה של אוראל מושקעת במיוחד, היא משלבת המון פירות יבשים, צימוקים ואגוזים והכל משתלב עם בשר ראש איכותי. אוראל מכין את הטנזיה שלו עם יין לבן ומציע לנו להגיש אותה לצד אורז לבן והמון בצל. למתכון: טנזיה בשר ראש עם אורז בצל.

המנה הדרוזית שכל אחד חייב להכיר: אורז מנסף

אורז מנסף דרוזי

המנסף היא מנה דרוזית מסורתית המשלבת אורז לבן עם בשר טחון, צנוברים ועוד המון דברים טובים. את המנסף קל להכין בכל בית והוא מומלץ במיוחד לארוחת צהריים מושקעת. טחינה טובה ופיתה טרייה ואתם מסודרים. למתכון של מזל גרשון: מנסף דרוזי מנצח.

2 מתכוני אורז פרסי מוצלחים

זה לא סוד שהפרסים אלופים בהכנת אורז, האורז הפרסי ניתן להגשה בכל-כך הרבה דרכים מגוונות, עם פיצוחים קלויים, עם עשבי תיבול וגם עם תחתית תפוחי אדמה שרופים שאי אפשר להפסיק לאכול.

מקלובה – אורז עם תחתית תפוחי אדמה של מירי יעקב

המקלובה היא ארוחה שלמה בסיר אחד, היא כולל אורז, תפוחי אדמה ועוד המון דברים טובים. את הטנזיה הקלאסית מכינים כמובן עם אורז פרסי, אבל ניתן להשתמש גם באורז בסמטי. מירי מציעה לנו להכין מקלובה מוצלחת במיוחד עם תפוחי אדמה, בצל ושבבי שקדים. למתכון: מקלובה פרסית מעולה.

דמפוחט – אורז פרסי ירוק אורלי כהן

אורז פרסי ירוק

כמו המקלובה, גם את הדמפוחט מכינים הפרסים בסיר אחד בלבד, הדמפוחט הוא בעצם אורז ירוק, למה? כי הוא משלב המון עשבי תיבול שצובעים את האורז ירוק והופכים אותו לחגיגי במיוחד. אורלי מציעה לנו להכין דמפוחט קלאסי בקלות. למתכון: אורז דמפוחט עם המון ירק.

2 מתכונים עיראקיים לאורז

כמו הפרסים, גם העיראקים ידועים בחיבור לאורז, האורז העירקי ידוע בהיותו מלא בטעמים וצבעים, הפעם – 2 מתכונים לאורז עירקי אדום האחד עם עדשים והשני עם עוף. אם בא לכם לשדרג את האורז לשבת, המתכונים העיראקיים יעשו את העבודה.

קיצ’רי עירקי של ליאת קאדר

אורז קיצ'רי

המג’דרה של העיראקים, הקיצ’רי הוא בעצם אורז אדום המשלב עדשים כתומות. מנה משביע וטעימה במיוחד שמתאימה לצמחוניים, טבעוניים ולכולם. ליאת ראדר מצעיה לכם מתכון פשוט לקיצ’רי עירקי מסורתי. למתכון: קיצ’רי אדום עם עדשים.

פלאו בג’יג’י של הילה רשתי

plao-bagigi

אם אתם עיראקים אמיתיים, אתם בטוח מכירים את הפלאו בג’יג’י – אורז אדום שמתבשל ברוטב של העוף ומקבל טעם עמוק וממכר. אם אתם לא עיראקיים, כדאי לכם להכיר! הילה מציעה לנו מתכון קל והכי טעים שיש לאורז אדום עירקי עם עוף שתכינו פעם אחר פעם. למתכון: פלאו בג’יג’י אורז אדום עם עוף.

מג’דרה מצרית של נעה בי

מג'דרה

בין המאכלים המוכרים ביותר בישראל ומגיע אלינו היישר מהמטבח המצרי – המג’דרה הוא אורז לבן עם עדשים שחורות שמתאים לצמחוניים, טבעוניים, ילדים, מבוגרים ובעצם מתאים לכולם. נעה בי מציעה לנו מתכון סופר קל להכנת מג’דרה טעימה במיוחד. למתכון: מג’דרה קלה וטעימה.

מכירים עוד מתכוני אורז של עדות שונות? שתפו אותנו בתגובות!

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות:

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *