שניצלוני עוף פריכים, מוגשים עם ציפס קריספי בתנור ורטבים מיוחדים שמכינים לבד בבית. ארוחת צהרים טעימה שכולם אוהבים.
מתכון לשניצל קריספי
זמן הכנה: 15 דק' | זמן טיגון: 30 דק' | סה"כ: 45 דק'
מצרכים:
לשניצל:
- 500 גרם חזה עוף
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח
- 100 מ"ל חלב סויה
- 2 כפות חומץ
- 1כפית מלח
- 1כפית אבקת שום
- 1כפית פפריקה מתוקה
- 1/2כפית פפריקה חריפה
- 1/2כפית פלפל שחור
- קופסא או שקית אטומה ממולאת ב-1 כוס קמח
- שמן לטיגון
לצ'יפס בתנור:
- 6 תפוחי אדמה
- 1/4 כפית כורכום
- 3-5 כפות שמן זית
- 1/4 כפית תבלין צ'ילי גרוס
- מלח גס
- פלפל שחור
לרוטב שום-בזיליקום:
- 3 כפות מיונז
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית בזיליקום מיובש או חופן טרי קצוץ דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב סמוראי:
- 4 כפות מיונז
- 2 כפות קטשופ רגיל או חריף
- 2 כפיות חרדל
- 1 כף רוטב סרירצ'ה
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
הוראות הכנה:
להכנת שניצל קריספי:
- חתוכים את חזה העוף לרצועות ומניחים בקערה. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. (אפשר לבחור כל תבלין שאוהבים).
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים, מוסיפים חלב סויה, חומץ ומערבבים. שופכים פנימה את הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
- מכינים בנפרד קופסא או שקית אטומה בה שמים קמח לציפוי העוף.
- טובלים מספר קוביות עוף בבלילה ואז מעבירים לתוך הקמח. סוגרים את הקופסא ומנערים היטב. העוף יתכסה בשכבה עבה של קמח.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני ומטגנים את החתיכות המקומחות עד שיזהיבו משני הצדדים.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג וממשיכים עד שכל העוף מטוגן.
להכנת צ'יפס קריספי ביתי:
- נקלוף ונחתוך את תפוחי האדמה לרצועות צ'יפס.
- נמלא סיר גדול במים רותחים, נכניס את תפוחי האדמה עם 1/4 כפית כורכום + מעט מלח.
- נביא לרתיחה ומרגע הרתיחה נמתין 5 דקות נוספות.
- נסנן את תפוחי האדמה ונסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נזלף שמן זית, צ'ילי, מלח ופלפל שחור ונערבב בעדינות.
- נחמם תנור ל-200 מעלות ונאפה את בצ'יפס עד להשחמה, 10-15 דקות.
- מידי פעם נערבב את הצ'יפס.
להכנת הרטבים:
- בשתי קערות, מערבבים את כל המרכיבים ומכניסים למקרר, עד לשימוש.
בתאבון!
עוד מתכוני שניצל וצ'יפס מומלצים:
- מתכון לשניצל ביתי קלאסי
- שניצל בתנור עסיסי וטעים
- שניצל טופו קריספי
- פיש אנד צ'יפס
- מתכון לצ'יפס קריספי מטוגן