FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

שניצל קריספי עם צ'יפס ורטבים משגעים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
שניצלוני עוף פריכים, מוגשים עם ציפס קריספי בתנור ורטבים מיוחדים שמכינים לבד בבית. ארוחת צהרים טעימה שכולם אוהבים.

מתכון לשניצל קריספי

זמן הכנה: 15 דק' | זמן טיגון: 30 דק' | סה"כ: 45 דק'

מצרכים:

לשניצל:

  • 500 גרם חזה עוף
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 100 מ"ל חלב סויה
  • 2 כפות חומץ
  • 1כפית מלח
  • 1כפית אבקת שום
  • 1כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2כפית פפריקה חריפה
  • 1/2כפית פלפל שחור
  • קופסא או שקית אטומה ממולאת ב-1 כוס קמח
  • שמן לטיגון

לצ'יפס בתנור:

  • 6 תפוחי אדמה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 3-5 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית תבלין צ'ילי גרוס
  • מלח גס
  • פלפל שחור

לרוטב שום-בזיליקום:

  • 3 כפות מיונז
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית בזיליקום מיובש או חופן טרי קצוץ דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב סמוראי:

  • 4 כפות מיונז
  • 2 כפות קטשופ רגיל או חריף
  • 2 כפיות חרדל
  • 1 כף רוטב סרירצ'ה
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת

הוראות הכנה:

להכנת שניצל קריספי:

  1. חתוכים את חזה העוף לרצועות ומניחים בקערה. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. (אפשר לבחור כל תבלין שאוהבים).
  2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, מוסיפים חלב סויה, חומץ ומערבבים. שופכים פנימה את הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
  3. מכינים בנפרד קופסא או שקית אטומה בה שמים קמח לציפוי העוף.
  4. טובלים מספר קוביות עוף בבלילה ואז מעבירים לתוך הקמח. סוגרים את הקופסא ומנערים היטב. העוף יתכסה בשכבה עבה של קמח.
  5. מחממים שמן במחבת על חום בינוני ומטגנים את החתיכות המקומחות עד שיזהיבו משני הצדדים.
  6. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג וממשיכים עד שכל העוף מטוגן.

להכנת צ'יפס קריספי ביתי:

  1. נקלוף ונחתוך את תפוחי האדמה לרצועות צ'יפס.
  2. נמלא סיר גדול במים רותחים, נכניס את תפוחי האדמה עם 1/4 כפית כורכום + מעט מלח.
  3. נביא לרתיחה ומרגע הרתיחה נמתין 5 דקות נוספות.
  4. נסנן את תפוחי האדמה ונסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. נזלף שמן זית, צ'ילי, מלח ופלפל שחור ונערבב בעדינות.
  6. נחמם תנור ל-200 מעלות ונאפה את בצ'יפס עד להשחמה, 10-15 דקות.
  7. מידי פעם נערבב את הצ'יפס.

להכנת הרטבים:

  1. בשתי קערות, מערבבים את כל המרכיבים ומכניסים למקרר, עד לשימוש.
    בתאבון!

עוד מתכוני שניצל וצ'יפס מומלצים:

 

קבלו השראה לארוחת הצהריים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email