FoodisGood

פטריות שמפיניון צלויות בתנור עם סויה ועשבי תיבול

הפטריות הצלויות הללו הן התוספת המושלמת לכל ארוחה – קלות להכנה, בתיבול שום וסויה, דלות בקלוריות, טבעוניות ומוכנות תוך 20 דקות. מכינים הכל בקערה אחת, ערבוב קל ולתנור.

מתכון לפטריות בתנור

זמן עבודה: 7 דקות | 1-3 סועדים, כדאי להכפיל כמויות

מצרכים:

  • סלסילת פטריות שמפיניון טריות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפיות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חופן עשבי תיבול קצוצים דק דק, איזה עשבי תיבול שאוהבים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, בצל ירוק ועוד..)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מנקים את הפטריות וחותכים לחצי או רבע, מה שאוהבים. אפשר גם להשאיר את הפטריות שלמות.
  3. מערבבים בקערה את הפטריות יחד עם שום, שמן זית, רוטב סויה ובלסמי.
  4. מערבבים היטב עד שכל הפטריות מצופות היטב ברוטב מכל הכיוונים.
  5. מסדרים את הפטריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור החם עד שהפטריות זהובות על גבול השחומות;
    אם אופים חצאי או רבעי פטריות – אופים כ-10 דקות
    אם אופים פטריות שלמות אופים למשך 15 דקות.
  6. מעבירים את הפטריות לקערה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מפזרים עשבי תיבול טריים קצוצים ומערבבים ערבוב אחרון.
  7. מגישים את הפטריות בעודן חמות או מאחסנים במקרר, בקערה עם מכסה, למשך שלושה ימים.

טיפ: ניתן להקפיא את הפטריות הצלויות בכלי המתאים להקפאה למשך כחודש ימים.

אז מה עוד אפשר להכין עם פטריות שמפיניון?
לפניכם מתכונים סופר מומלצים:

אוהבים ירקות בתנור? אל תפספסו את המתכונים הבאים!

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן