הפטריות הצלויות הללו הן התוספת המושלמת לכל ארוחה – קלות להכנה, בתיבול שום וסויה, דלות בקלוריות, טבעוניות ומוכנות תוך 20 דקות. מכינים הכל בקערה אחת, ערבוב קל ולתנור.
מתכון לפטריות בתנור
זמן עבודה: 7 דקות | 1-3 סועדים, כדאי להכפיל כמויות
מצרכים:
- סלסילת פטריות שמפיניון טריות
- 4 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כפיות חומץ בלסמי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חופן עשבי תיבול קצוצים דק דק, איזה עשבי תיבול שאוהבים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, בצל ירוק ועוד..)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מנקים את הפטריות וחותכים לחצי או רבע, מה שאוהבים. אפשר גם להשאיר את הפטריות שלמות.
- מערבבים בקערה את הפטריות יחד עם שום, שמן זית, רוטב סויה ובלסמי.
- מערבבים היטב עד שכל הפטריות מצופות היטב ברוטב מכל הכיוונים.
- מסדרים את הפטריות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור החם עד שהפטריות זהובות על גבול השחומות;
אם אופים חצאי או רבעי פטריות – אופים כ-10 דקות
אם אופים פטריות שלמות אופים למשך 15 דקות. - מעבירים את הפטריות לקערה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מפזרים עשבי תיבול טריים קצוצים ומערבבים ערבוב אחרון.
- מגישים את הפטריות בעודן חמות או מאחסנים במקרר, בקערה עם מכסה, למשך שלושה ימים.
טיפ: ניתן להקפיא את הפטריות הצלויות בכלי המתאים להקפאה למשך כחודש ימים.
אז מה עוד אפשר להכין עם פטריות שמפיניון?
לפניכם מתכונים סופר מומלצים: