עלי סיגר ממולאים בבשר טחון
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון בשר, מנות ראשונות
מתכון קל ופשוט להכנת עלי סיגר ממולאים בשר מוגשים לצד טחינה, אין יותר טוב מזה למנה ראשונה מוצלחת. סיגרים ממולאים בשר שקל להכין וכיף לאכול בארוחת השבת. את הסיגרים ניתן להקפיא ולטגן בכל עת.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
40 דקות
20 דקות
1 שעה
- כ-10 סיגרים ממולאים
מצרכים למתכון
חבילת סיגרים גדולים
1 בצל קצוץ
1/4 קילו בשר טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס
מעט פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה
2-3 שיני שום כתושות
מעט פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה
את עלי הסיגרים מפשירים במקרר.
במחבת רחבה מטגנים בצל קצוץ עד שמזהיב.
מוסיפים לבצל את השום הכתוש והבשר ומפוררים היטב עם מזלג כדי לפתוח את הבשר.
מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים טוב ומטגנים יחדיו עד שהבשר מוכן.
פותחים על סיגר, ממלאים ממלית הבשר, מקפלים 2 קצוות פנימה ואז מגלגלים.
מטגנים את הסיגרים הממולאים עד להזהבה מכל צד.
מוציאים לנייר סופג ומגישים לצד טחינה.
להקפאת הסיגרים הממולאים - לאחר גלגול הסיגרים ניתן לסדרם בקופסה עם מכסה ולהקפיא. חשוב לשים מחיצה בין השכבות בכדי שלא יידבקו (אפשר להשתמש בנייר אפייה).
אוהבי בשר - אל תפספסו:
מתכוני בשר מעולים שמכינים בתנור:
1 דירוגים וחוות דעת
איה
פשוט ומצוין.