תפריט

מדריך: איך להכין אורז מושלם במיקרוגל

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

נתחיל בהצהרה – אורז במיקרו יוצא נהדר! הכנת אורז במיקרוגל היא אחד מהפתרונות הכי טובים שיש. המתכון הבא מתאים לסטודנטים, רווקים ואפילו לאמהות, למה? כי לאורז במיקרו טעם מעולה ומרקם מעולה. פשוט עקבו אחר המתכון.

מתכון לאורז במיקרוגל

להכנת האורז ניתן להשתמש באחד מהכלים הבאים: סיר לבישול במיקרוגל / בנית פיירקס עם מכסה / קערה גדולה + צלחת לכיסוי.

מצרכים

  • כוס אורז לבן
  • 2 כפות שמן
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור



איך מכינים

הסוד הוא בשטיפת האורז, שעוזרת לנו להיפטר מהעמילן ובכך גורמת לאורז להיות אוורירי ולא דביק. שטפו את האורז תחת מי ברז קרים וסננו, חזרו על הפעולה שלוש פעמים.

  1. בקערה שבחרנו מערבבים אורז עם שמן, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים ומכסים את הסיר.
  2. מבשלים את האורז במיקרוגל במשך 12 דקות. מוציאים ופותחים מכסה בזהירות, מערבבים קלות עם מזלג.
  3. מכסים ומחזירים את האורז למיקרו למשך 2 דקות נוספות.
  4. מוציאים, פותחים מכסה, מאווררים במשך 15 שניות ומערבבים בעדינות עם מזלג.
  5. זה הכל, האורז מוכן. הגישו לצד תבשילים, קציצות או כל מנה אחרת.
  • לאורז אדום במיקרו: הוסיפו לקערת האורז לפני הבישול: 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה + 1 כפית רסק עגבניות + קורט סוכר.
  • לאורז צהוב במיקרו: הוסיפו לקערת האורז לפני הבישול: 1/2 כפית כורכום + קורט כמון.

מתכונים קשורים:
אורז אחד-אחד
מתכוני אורז משודרגים
אורז חום מלא

כמה טיפים חשובים להכנת אורז במיקרוגל

אל תוותרו על שטיפת האורז: הסוד של אורז אחד אחד, גם במיקרוגל, הוא בשטיפה. עודף עמילן הופך את האורז לדביק, אתם תרגישו הבדל גדול באיכות האורז לאחר השטיפה.



כמות המים: זה לא משנה באיזו כוס בחרתם, חשוב לשמור על ייחס של 2 כוסות מים לכל כוס אורז. רק כך יתקבל אורז אוורירי, לא דביק מידי ולא יבש מידי.

גודל הכלי: אם אין לכם סיר בישול למיקרוגל, בחרו בתבנית או קערה עמוקה, זכרו – המים חייבים לכסות את האורז. לכן, כלי שטוח לא יתאים. כמו כן, בחרו כלי שמתאים למיקרוגל, כך שיוכל להסתובב.

ניתן לשדרג: כדאי לדעת שגם אורז במיקרוגל ניתן לשדרוג. הוסיפו לקערת האורז לפני הבישול כמה גבעולי שמיר, תירס, אפונה משימורים או כל תוספת אחרת. חשוב להוסיף ירקות משימורים ולא קפואים או יבשים.

כמות הסועדים: המתכון מתאים לכ-3 סועדים ולא יותר, להכנת כמות גדולה יותר פשוט הכפילו את כמות האורז והמים, זכרו לשמור על ייחס של כוס אורז = 2 כוסות מים.

זמן הבישול: עוצמת החום של המיקרוגל משתנה בין המכשירים השונים, לכן, אם לאחר הבישול האורז עדיין מעט קשה, הכניסו אותו לכ-2 דקות בישול נוספות.



עוד מתכוני מיקרוגל מעניינים:

קטגוריות: כללי

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובה אחת

  1. שוקי :

    כמעט באותו אופן הכנה אני מכין קוסקוס ב- 10-7 דקות , יוצא נפלא !

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood