במיוחד לפורים: מבחר מתכוני מליות לאוזני המן

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

חג פורים מתקרב, ועמו מתקרב החשק העז שלנו לאוזני המן במגוון מליות. אז למרות שמילוי פרג קלאסי או תמרים ואגוזים הם מילויים מעולים, השנה החלטנו לאתגר את עצמנו (ואתכם) במגוון מילויים מיוחדים לאוזני המן. כמובן שלא שכחנו לצרף מתכונים למילויים קלאסיים למי שאוהב.

לפני הכל, בוחרים את הבצק המתאים לאוזני ההמן שלכם:

מתכון לאוזני המן מבצק פריך – בצק קלאסי
מתכון לאוזני המן מבצק שק”ם
– בצק מהיר הכנה
מתכון פרווה לאוזני המן – מבצק פרווה

מילויים קלאסיים לאוזני המן

למה להכין אוזני המן במליות קלאסיות? כי אנחנו מחכים לזה כל השנה, כי קלאסי = מסורת וכי תמרים ואגוזים זו מלית ממש טעימה!! הנה כמה מתכונים קלאסיים שתמיד עובדים:

לאוהבי הפשטות – מלית פרג קלה להכנה

  • כוס חלב
  • כוס סוכר
  • 300 גרם פרג טחון
  • 5 פתיבר מפוררים

אופן ההכנה: מרתיחים חלב עם סוכר במשך 10 דקות, מוסיפים פרג ופתי בר ומבשלים עוד 3 דקות, מערבבים היטב עד שמסמיך ומקררים.

המלצה חמה: מתכון לעוגת פרג בחושה

למשקיענים – מלית פרג מושקעת לאוזני המן

  • 1/2 כוס חלב
  • 3/4 כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפיות גדושות דבש
  • 20 גרם חמאה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1.5 כוסות פרג טחון
  • 5 פתיבר מפוררים
  • 50 גרם אגוזים קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה: מביאים לרתיחה חלב עם סוכר כשהסוכר נמס מוסיפים מיץ לימון, דבש, חמאה, תמצית וניל ופתיבר. מביאים לרתיחה נוספת, מוסיפים פרג ומנמיכים ללהבה נמוכה עד להסמכת המילוי. מוסיפים אגוזים, מערבבים ומניחים לצינון.



לאוהבי המסורת – מלית ממרח תמרים ואגוזים

  • 500 גרם ממרח תמרים
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • מעט קינמון (לא חובה)
  • כף שמן

אופן ההכנה: מערבבים היטב את ממרח התמרים עם אגוזים קצוצים, שמן וקינמון עד לאיחוד.

לילדים (ולא רק) – מלית שוקולד וקקאו

  •  4 כפות אבקת קקאו
  • 1/2 כוס סוכר
  •  50 גרם חמאה
  • חופן שוקולדצ’יפס חלב
  • 4 פתיבר

אופן ההכנה: על בן מארי מערבבים יחדיו את הקקאו עם סוכר, חמאה ושוקולד צ’יפס. ממשיכים לערבב עד שהסוכר נמס לחלוטים. מסירים מוסיפים פתי בר פירורים ומערבבים עד להסמכה. מצננים היטב.

מילויים מיוחדים לאוזני המן

למה להכין אוזני המן במילויים מיוחדים? כי התפתחנו מאוד וכולם כבר יודעים להכין קרם פטיסייר, כי מילויים מיוחדים הופכים את אוזני ההמן למפתות הרבה יותר וכי מי לא יתעלף מאוזני המן במילוי ריבת חלב?

לאניני הטעם – מלית קרם פטיסייר

  • 200 מ”ל חלב
  • 1/5 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר סוכר
  • 5 חלמונים
  • 40 גרם קורנפלור

אופן ההכנה: מביאים לרתיחה את החלב עם תמצית וניל. בקערה נםרדת טורפים את הביצים עם החלב. מוסיפים את תערובת הביצים והחלב לסיר בהדרגה וממשיכים לערבב עד להסמכה.



למתוקים – מלית ריבת תות ביתית עם קוקוס

  • 1/2 ק”ג תותים טריים
  • 1/2 ק”ג סוכר
  • מיץ מלימון שלם
  • 1/2 כוס קוקוס (או כמה שאוהבים)

אופן ההכנה: את התותים השטופים לחצות לחצאים, לפזר סוכר ומיץ לימון ולהניח במקרר כ-5 שעות. להעביר את התותים לסיר בינוני ולבשל על להבה בינונית עד לצמצום הנוזלים. לקרר את הריבה לחלוטין, להוסיף קוקוס ולערבב.

לחדשנים – מלית לוטוס מתוקה

  • 1/2 כוס ממרח לוטוס
  • 50 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה: מחממים את ממרח הלוטוס (בלי מכסה) במשך 30 שניות במיקרוגל, מערבבים היטב עם אבקת הסוכר ומבננים. למילוי אוזני המן יוצרים כדורים קטנים מתערובת הלוטוס.

למביני עניין – מלית חלבה וריבת חלב

  • צנצנת ריבת חלב
  • 5 פתיבר מפוררים
  • חצי כוס דחוסה של שערות חלבה
  • כפית תמצית וניל

אופן ההכנה – ממיסים את צנצנת ריבת החלב במיקרוגל (בלי מכסה) במשך 30 שניות, מעבירים לקערה ומערבבים עם פתיבר פירורים, חלבה ותמצית וניל עד לאיחוד והסמכה. מצננים היטב.

למפתיעים – מלית רחת לוקום > למתכון להכנת רחת לוקום ביתית.

לקונדיטורים – מלית קרם לימון מענגת

  • 360 מ”ל מים
  • 100 גרם סוכר
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 70 גרם קורנפלור
  • 70 גרם חמאה
  • 3 חלמונים
  • זיסט גרידת לימון

אופן ההכנה: בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל מצרכי הקרם יחדיו ומערבבים היטב, מבשלים על אש בינונית ומערבבים מידי פעם עד להסמכה ומרקם קרמי. במילוי קרם לימון מומלץ לסגור את אוזני ההמן לחלוטין ולא להשאיר פתח.



טיפים חשובים באפיית אוזני המן מבצק פריך

1. בצק פריך אוהב קור – לפני התחלת העבודה מומלץ להכניס את מצרכי הבצק למקפיא למשך 5-10 דקות. לאחר לישה, הכניסו את הבצק למקפיא ל-5 דקות נוספות.

2. בכדי שהשוליים לא ייפתחו מומלץ למרוח את שוליו של כל עיגול במעט חלמון. החלבון יעזור לאוזני ההמן להישאר בצורת משולש ולא להיפתח.

3. כדי לשמור על צורת אוזני ההמן באפייה, מומלץ להכניס את האוזני המן לקירור של חצי שעה לפחות.

4. כמות המלית המומלצת לאוזני המן מושלמות היא חצי כפית, במידה ואוזני ההמן שלכם גדולות מהרגיל ניתן למלא גם בכפית שלמה.

5. לאחד יצירת תורת המשולש, העבירו את אוזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפייה והדקו בשני את צורת המשולש – כך תוודאו ששום אוזן המן לא תיפתח בעת האפייה.

לסיום – עוד כמה מתכוני עוגיות מסורתיות לפורים:

מתכון לעוגיות יויו טוניסאיות
מתכון לעוגיות מקרוד

מתכון לעוגיות בעבע עירקיות
מתכון לרולדת תמרים מבצק פריך
מתכון לעוגיות מעמול תמרים ואגוזים

יש לכם מתכונים למילויים מיוחדים לאוזני המן? שתפו אתנו בתגובות!

קטגוריות: אפייה, כללי

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *