טורטיות מטוגנות במילוי בשר ופטריות

על ידי המטבח של שרית  , ,

מנה מעולה לאירוח בחגים, שבתות וגם לארוחת צהריים - טורטיות ממולאות בבשר, בצל ופטריות, מצופות בפירורי לחם ומטוגנות. מנה טעימה מאוד שדורשת סבלנות אבל אם עוקבים אחר ההוראות כל אחד יכול להכין. יש להכפיל כמויות לפי כמות הסועדים.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 40 דקות

    50 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • 3 / 5 טורטיות

מצרכים למתכון

3 טורטיות גדולות (חבילה של טורטיות XL) / 5 טורטיות סטנדרטיות

למילוי בשר

1/4 קילו בשר

1 בצל גדול

8 כפות שמן

1/2 קופסת שימורי פטריות

1/4 כפית כמון

1/4 כפית אבקת מרק עוף

1/4 כפית מלח

1/4 כפיר כורכום

1/2 כפית אריסה

להדבקה

4 כפות קמח

8 כפות מים

לטיגון הטורטיות

ביצה טרופה

פירורי לחם

שומשום

שמן חצי עמוק

הוראות הכנה

במחבת רחבה נחמם שמן ובו נטגן את רצועות הבצל עד שהוא משקיף.

נוסיף למחבת פטריות ותבלינים ונערבב היטב. נטגן יחדיו כ-6 דקות.

נוסיף למחבת את הבשר הטחון ונפורר היטב עם מזלג, נפריד טוב טוב את הבשר שלא יישארו גושים.

נערבב היטב ונטגן עד שהבשר משנה צבעו ומוכן לגמרי.

נוציא את תערובת הבשר למסננת ונניח לצינון והגרת הנוזלים.

בינתיים נטרוף בקערה רחבה ביצה עם כף מים ומעט מלח.

בקערה שנייה נערבב פירורי לחם ושומשום. בכוס קטנה נערבב קמח ומים.

ניקח טורטייה ונניח בשורה (ממש לקראת הקצה) כ-2 כפות גדושות ממלית הבשר.

נסגור 2 צדדים נגדיים פנימה ונתחיל לגלגל ממש כמו רולדה.

לקראת סוף הגלגול נמרח דבק בקצה הטורטייה ונשלים את הגלגול, נניח לחצי דקה על התפר כדי שיידבק.

נטבול את הטורטייה המגולגלת בביצה ולאחר מכן נגלגל בפירורי הלחם.

נטגן במחבת עם שמן חצי עמוק חם כחצי דקה מכל צד ונוציא לנייר סופג.

מתאים גם כמנה ראשונה עם רוטב פטריות פרווה.


עוד מתכוני בשר שלא תרצו לפספס:

אנחנו אוהבים פטריות! לא משנה לנו אם הן טריות או משימורים, אנחנו אוהבים לשלב אותן במתכונים שלנו! מתכוני פטריות אהובים במיוחד:

שתפו את המתכון >>

14 דירוגים וחוות דעת

לוסי

18/08/2017

יצא מעולה

גיתית

03/08/2017

מתכון מוצלח יצא טעים!

foodisgood

18/06/2017

היי לאה, לא ניתן לגלגל את הטורטיות לפני הטיגון כי הן יתפרקו.
מה שכן אפשר לעשות זה להכין בקעריות את כל המצרכים ולפני שרוצים לאכול להרכיב, לגלגל ולטגן, בהצלחה 🙂

לאה אלכביר

18/06/2017

היי יש אפשרות להכין את ההל לפני ופשוט לטגן את זה ברגע שמתכוונים לאכול?? או שפשוט חייב להכין הכל באותו הרגע?

אורית

27/04/2017

האם האריסה הכרחית?

טלי

02/03/2017

זה יוצא מאוד מאוד טעים אני אישית הוספתי לתערוכות של הבשר פטרוזיליה וקצת כוסברה יאאא סוףףףףף

איילת

02/09/2016

מתכון מעולה

foodisgood

02/06/2016

להכנת 6 טורטיות יש להכפיל את כמות הבשר ולהוסיף תבלינים לפי הטעם.
להכנת 10 מנות יש להשתמש בכ- 700 גרם בשר טחוןץ

אסתר

02/06/2016

אני רוצה להכין כ 10 מנות מה הכמות הבשר שאני צריכה אודה למתן תשובה מהירה

ורד

16/05/2016

שלום, אם אני רוצה לעשות כמות של יותר מ3 טויריות כמו שציינת , מה עלי להכפיל ?כמות הבשר כמה ?

המטבח של שרית

20/02/2016

אני מכינה המון פעמים טורטיות בתנור, יוצא טעים גם כן.
פשוט תניחי על תבנית ותרססי ספריי שמן, שימי 10 דקות בתנור ואז תהפכי ושוב ספריי שמן ל-10 דקות נוספות.
180 מעלות.

מזל

20/02/2016

האם אפשר לעשות את זה בתנור במקום בשמן עמוק ?

foodisgood

19/12/2015

היי דליה,
הדבק עשוי מ- 4 כפות קמח + 8 כפות מים.
לאחר ערבוב הקמח והמים נוצרת עיסה דביקה בה נשתמש כדבק לטורטיות.
לקראת סיום גלגול הטורטייה יש למרוח מעיסת הדבק על הקצה (בעזרת כפית או בידיים).
כך בעצם נשמור על הטורטיות שלא יתפרקו במהלך הטיגון.

דליה

16/12/2015

מה הכוונה “נמרח דבק”?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00