FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!


טורטיות מטוגנות במילוי בשר ופטריות

על ידי המטבח של שרית  , ,

מנה מעולה לאירוח בחגים, שבתות וגם לארוחת צהריים - טורטיות ממולאות בבשר, בצל ופטריות, מצופות בפירורי לחם ומטוגנות. מנה טעימה מאוד שדורשת סבלנות אבל אם עוקבים אחר ההוראות כל אחד יכול להכין. יש להכפיל כמויות לפי כמות הסועדים.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 40 דקות

    50 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • 3 / 5 טורטיות

מצרכים למתכון

3 טורטיות גדולות (חבילה של טורטיות XL) / 5 טורטיות סטנדרטיות

למילוי בשר

1/4 קילו בשר

1 בצל גדול

8 כפות שמן

1/2 קופסת שימורי פטריות

1/4 כפית כמון

1/4 כפית אבקת מרק עוף

1/4 כפית מלח

1/4 כפיר כורכום

1/2 כפית אריסה

להדבקה

4 כפות קמח

8 כפות מים

לטיגון הטורטיות

ביצה טרופה

פירורי לחם

שומשום

שמן חצי עמוק

הוראות הכנה

במחבת רחבה נחמם שמן ובו נטגן את רצועות הבצל עד שהוא משקיף.

נוסיף למחבת פטריות ותבלינים ונערבב היטב. נטגן יחדיו כ-6 דקות.

נוסיף למחבת את הבשר הטחון ונפורר היטב עם מזלג, נפריד טוב טוב את הבשר שלא יישארו גושים.

נערבב היטב ונטגן עד שהבשר משנה צבעו ומוכן לגמרי.

נוציא את תערובת הבשר למסננת ונניח לצינון והגרת הנוזלים.

בינתיים נטרוף בקערה רחבה ביצה עם כף מים ומעט מלח.

בקערה שנייה נערבב פירורי לחם ושומשום. בכוס קטנה נערבב קמח ומים.

ניקח טורטייה ונניח בשורה (ממש לקראת הקצה) כ-2 כפות גדושות ממלית הבשר.

נסגור 2 צדדים נגדיים פנימה ונתחיל לגלגל ממש כמו רולדה.

לקראת סוף הגלגול נמרח דבק בקצה הטורטייה ונשלים את הגלגול, נניח לחצי דקה על התפר כדי שיידבק.

נטבול את הטורטייה המגולגלת בביצה ולאחר מכן נגלגל בפירורי הלחם.

נטגן במחבת עם שמן חצי עמוק חם כחצי דקה מכל צד ונוציא לנייר סופג.

מתאים גם כמנה ראשונה עם רוטב פטריות פרווה.


עוד מתכוני בשר שלא תרצו לפספס:

אנחנו אוהבים פטריות! לא משנה לנו אם הן טריות או משימורים, אנחנו אוהבים לשלב אותן במתכונים שלנו! מתכוני פטריות אהובים במיוחד:

14 דירוגים וחוות דעת

לוסי

יצא מעולה

גיתית

מתכון מוצלח יצא טעים!

היי לאה, לא ניתן לגלגל את הטורטיות לפני הטיגון כי הן יתפרקו.
מה שכן אפשר לעשות זה להכין בקעריות את כל המצרכים ולפני שרוצים לאכול להרכיב, לגלגל ולטגן, בהצלחה 🙂

לאה אלכביר

היי יש אפשרות להכין את ההל לפני ופשוט לטגן את זה ברגע שמתכוונים לאכול?? או שפשוט חייב להכין הכל באותו הרגע?

אורית

האם האריסה הכרחית?

טלי

זה יוצא מאוד מאוד טעים אני אישית הוספתי לתערוכות של הבשר פטרוזיליה וקצת כוסברה יאאא סוףףףףף

איילת

מתכון מעולה

להכנת 6 טורטיות יש להכפיל את כמות הבשר ולהוסיף תבלינים לפי הטעם.
להכנת 10 מנות יש להשתמש בכ- 700 גרם בשר טחוןץ

אסתר

אני רוצה להכין כ 10 מנות מה הכמות הבשר שאני צריכה אודה למתן תשובה מהירה

ורד

שלום, אם אני רוצה לעשות כמות של יותר מ3 טויריות כמו שציינת , מה עלי להכפיל ?כמות הבשר כמה ?

המטבח של שרית

אני מכינה המון פעמים טורטיות בתנור, יוצא טעים גם כן.
פשוט תניחי על תבנית ותרססי ספריי שמן, שימי 10 דקות בתנור ואז תהפכי ושוב ספריי שמן ל-10 דקות נוספות.
180 מעלות.

מזל

האם אפשר לעשות את זה בתנור במקום בשמן עמוק ?

היי דליה,
הדבק עשוי מ- 4 כפות קמח + 8 כפות מים.
לאחר ערבוב הקמח והמים נוצרת עיסה דביקה בה נשתמש כדבק לטורטיות.
לקראת סיום גלגול הטורטייה יש למרוח מעיסת הדבק על הקצה (בעזרת כפית או בידיים).
כך בעצם נשמור על הטורטיות שלא יתפרקו במהלך הטיגון.

דליה

מה הכוונה "נמרח דבק"?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.