מקציפים ומזלפים: איך מכינים קצפת – המדריך המלא

  פורסם בתאריך   על ידי   4 תגובות

מקציפים ומזלפים: איך מכינים קצפת? המדריך המלא!

על גלידה, על וופל בלגי, על עוגות ועל אין סוף קינוחים, קצפת היא אחד המאכלים הטעימים ביותר, אבל איך מכינים קצפת עמידה ויפה והאם ניתן להכין קצפת פרווה? בכתבה תמצאו מדריכים וטיפים חשובים להכנת קצפת מכל הסוגים – רגילה, עמידה, פרווה, טבעונית ואפילו בטעמים שונים.

מתכון לקצפת חלבית בסיסית

הכנת קצפת בסיסית במקציף

הכנת קצפת בסיסית במקציף

מה צריך?

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ”ל)
  • 1 כף אבקת סוכר (או יותר תלוי במתיקות הרצויה)

אופן ההכנה

  1. הקציפו את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר במיקסר או ידנית.
  2. המשיכו בהקצפה במהירות בינונית (או הקצפה מהירה ידנית) במשך 5-6 דקות, עד שהקצפת מסמיכה.
  3. איך יודעים שהקצפת מוכנה? הרימו את המטרפה ובדקו, אם נשאר לכם שפיץ והקצפת אינה נוזלת, היא מוכנה.



טיפים להכנת קצפת מוצלחת

1. השתמשו בשמנת מתוקה עם אחוזי שומן גבוהים – למרות שזו לא העצה הבריאה ביותר, שמנת עמידה תלויה על שומן, ככל שאחוזי השומן בשמנת המתוקה גבוהים יותר, כך תקבלו קצפת מוצלחת יותר. להכנת קצפת מוצלחת מומלץ להשתמש בשמנת מתוקה 38% שומן לפחות.

2. השתדלו להשתמש באבקת סוכר במקום סוכר – המרקם העדין של אבקת הסוכר מסייע לשמירה על קצפת שלמה ועמידה יותר וגם מספק מרקם אוורירי יותר.

3. שמנת אוהבת קור – צננו את השמנת ואת כלי העבודה לפני תחילת ההקצפה, כך תוודאו שהקצפת שלכם תצא מוצלחת, יציבה וטובה יותר.

מתכון לקצפת עמידה

קצפת עמידה - אפשר גם עם מטרפה ידנית

קצפת עמידה – אפשר גם עם מטרפה ידנית

בזמן שהקצפת הבסיסית מוצלחת לקישוט והגשה לצד קינוחים ועוגות, היא נשארת יציבה לכ-24 שעות בלבד. להכנת קצפת עמידה לצורך מילוי עוגות וכד’ יש להוסיף חומרים מייצבים כמו אינסטנט פודינג.

מה צריך?

  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • כף אבקת סוכר (או יותר)

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר החלו בהקצפת השמנת עם אבקת הסוכר כדקה.
  2. תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה, החלו להוסיף אינסטנט וניל.
  3. המשיכו להקציף עד לקבלת קצפת עמידה, תפוחה ויציבה.



אחסון

קצפת רגילה יש לשמור במקרר במשך כ-24 שעות.

קצפת עמידה (עם אינסטנט) יש לשמור במקרר כ-3 ימים.

מתכונים עם קצפת

עכשיו שאתם יודעים להכין קצפת מוצלחת, זה הזמן להכין כמה מתכונים שהולכים נהדר עם קצפת, הנה כמה רעיונות:

עוגת סברינה רכה

רולדות שוקולד וריבת חלב

עוגת נס קפה מתוקה

קונוסים (טילונים) מבצק עלים

איך להכין קצפת פרווה / טבעונית

לא על השמנת לבדה! אם אתם רוצים להכין קינוח פרווה או טבעוני, אתם ממש לא חייבים להשתמש בשמנת מתוקה, היום קיימים תחליפים לא פחות טובים לצורך הכנת קצפת פרווה. כמו כן, לקצפת הצמחית אין נטייה להתפרקות כמו קצפת רגילה מה שהופך אותה לקלה להכנה עוד יותר.

מה צריך?

  • 1 קצפת צמחית
  • 1 כוס מים
  • 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

את הקפת הצמחית מקציפים יחד עם כוס מים ואינסטנט וניל עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לשקים זילוף ומקשטים.

* קצפת צמחית ניתנת להקפאה, ניתן להכין קינוחים הכוללים קצפת צמחית, להקפיא ולהוציא להפשרה של חצי שעה בטמפרטורת החדר.

 



מתכונים עם קצפת פרווה

קצפת פרווה משמשת אותנו למגוון רחב של קינוחים והיא בהחלט יכולה להשתלב גם בקינוחים חלביים. הנה כמה רעיונות מעולים לשימוש בקצפת פרווה:

קינוח ביצי שוקולד במילוי קצפת

עוגות שוקולד, קצפת ואגוזי לוז אישיות

עוגה אישית אספרסו ואגוזים

קינוח חלבה וקצפת פרווה ב-5 דקות

קצפת בטעמים – מה להוסיף ואיך?

טעם קקאו: הוסיפו כף אבקת קקאו וכפית תמצית וניל בזמן ההקצפה.

טעם לימון: לאחר ההקצפה, קפלו פנימה כפית גרידת לימון.

טעם קפה: לאחר ההקצפה, קפלו פנימה כף נס-קפה מוכן קר.

טעם חמאת בוטנים: לאחר הקצפה של כדקה הוסיפו כף חמאת בוטנים והמשיכו להקציף.

קטגוריות: אפייה, כללי

שיתוף

אולי יעניין אותך...

4 תגובות

  1. אוסנת :

    לגבי הקצפת היציבה: כאשר אני מוסיפה חבילה שלמה של אינסטנט זה הופך להיות גרגירי… האם הוספתי מהר מדי? היכן טעיתי?
    תודה מראש וגם תודה על הפוסט

    • היי אוסנת,
      את האינסטנט יש להוסיף לאט לאט.
      כמו כן, חשוב להקציף היטב את הקצפת לאחר הוספת הפודינג, אין סיבה לחשוש שהקצפת תישבר.

  2. בתאל :

    היי, האם ניתן להפוך את הקצפת העמידה לקצפת שוקולד ע”י הוספת קקאו? ואם כן, כמה קקאו ומתי להוסיף?
    כמו כן, האם הקצפת העמידה תתאים לזילוף על עוגה ותשמור על צורתה?
    תודה.

  3. יעל :

    שלום, אשמח לעזרה עשיתי קצפת יציבה לעיצוב קאפקייק והקצפת נשברה לי ממש. ערבבתי במהירות גבוהה קצפת עם סוגר בכרך דקה ואז הוספתי פודינג וניל, תוך שניה הקצפת נשברה וככל שהמתנתי זה רק החמיר. מה עשיתי לא נכון? תודה רבה!

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *


FoodisGood