ההכנה סופר קלה והתוצאה מושלמת! מתכון לפרגיות במחבת עם תיבול בסיסי אבל מנצח. המתכון מתאים לילדים ולכל המשפחה. כולל הצעות הגשה וטיפים לפרגיות מושלמות.
זמן עבודה: 10 דקות | 5 סועדים
מצרכים:
- 1 קילו פרגיות ללא עצם – חצויות
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- כפית גדושה פפריקה מתוקה
- 2 שיני שום כתושות או כף אבקת שום
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מערבבים שמן עם תבלינים ושום.
- מוסיפים את הפרגיות ומערבבים היטב לציפוי אחיד, מומלץ לכסות את הקערה ולהניח במקרר לחצי שעה.
- משתמשים במחבת גדולה, רחבה וכבדה, מחממים על אש גבוהה וכשהמחבת חמה מנמיכים לחום בינוני, מטגנים את הפרגיות עד להזהבה מכל צד.
טיפים והערות לפרגיות מושלמות
- כדאי להשתמש במכסה למחבת כדי למנוע מהשמן לקפוץ על הבגדים בזמן הטיגון.
- לפרגיות רכות (שמתאימות לילדים) ניתן להעביר את הפרגיות מיד כשהן מוכנות לקערת זכוכית ולכסות מיד בניילון נצמד.
- אם אתם אוהבים את הפרגיות שלכם חריפות כדאי להוסיף לתערובת התבלינים גם 1/2 כפית פפריקה אדומה חריפה ו/או שבבי צ'ילי.
- כיוון שהפרגיות עבות יותר מחזה עוף מומלץ לחצות אותן ולטגן בסבלנות על להבה בינונית-נמוכה כדי שהן יהיו מוכנות היטב מבפנים.
- להגשה מומלץ להכין מראש תפוחי אדמה אפויים בתנור | אורז צהוב | וסלטים טריים