הכל על קישואים + מתכונים טעימים
[vc_row a_image_on="0" a_image_size="cover" a_image_repeat="1" a_image_fix="0" a_image_blur="0" a_video_on="0" a_video_loop="1" a_video_muted="1" a_video_speed="100" a_overlay_on="0" a_overlay_opacity="80" a_parallax_on="0" a_parallax_content="0" a_parallax_x="100" a_sep_on="0" a_sep_top_h="20" a_sep_bottom_h="20" a_full_height_on="0" a_vertical_middle="0" a_excluded_height="0" offset_left="0" offset_right="0" margin_top="0" margin_bottom="0"][vc_column width="1/3"][vc_single_image image="5445" border_color="grey" img_link_target="_self" img_size="full"][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text]
קצת על קישואים: הקישוא והזוקיני ממשפחת הדלועיים וגדלים במקשה. הקישוא גדל בשיח ולו תכולת נוזלים גבוהה, תוכנו בשרני במרקם עדין. הוא מתאים מאוד לשומרי משקל ואורח חיים בריא הודות לתכונותיו הבריאותיות וערכו הקלורי הנמוך.
שיטות בישול והגשה: הקישואים ניתנים לאידוי, בישול (ברוטב או כמרק), טיגון / הקפצה (בנודלס, סלטים חמים, שניצל קישוא), אפייה (כפשידה, לביבות, פריטטה) ואף לאכילה כשהם טריים (כסלט טרי, מקלות לנשנוש).
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row a_image_on="0" a_image_size="cover" a_image_repeat="1" a_image_fix="0" a_image_blur="0" a_video_on="0" a_video_loop="1" a_video_muted="1" a_video_speed="100" a_overlay_on="0" a_overlay_opacity="80" a_parallax_on="0" a_parallax_content="0" a_parallax_x="100" a_sep_on="0" a_sep_top_h="20" a_sep_bottom_h="20" a_full_height_on="0" a_vertical_middle="0" a_excluded_height="0" offset_left="0" offset_right="0" margin_top="0" margin_bottom="0"][vc_column width="1/2"][vc_empty_space height="13px"][vc_column_text]
ערכים תזונתיים: קישואים טריים נחשבים לירק בריא במיוחד, הקישוא מכיל 17 קלוריות בלבד ל-100 גרם. הוא אינו מכיל שומנים רוויים או כולסטרול והוא מספק לגוף מגוון וטימינים חשובים. ב-100 גרם קישוא טרי: 24 מיליגרם חומצה פולית, כ-200 יחידות בינלאומיות ויטמין A. 17.9 מ"ג ויטמין C, כ- TE180 אנטי אוקסידנים.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_empty_space height="13px"][vc_column_text]
סוגי קישואים: לקישואים 4 סוגים פופולריים:
1. קישוא עגול: בשרני, כבד, עם קליפה חזקה.
2. זוקיני ירוק: קליפה ירוקה בצבע חזק שנשמר גם במהלך הבישול.
3. קישוא מזרח תיכוני: הקישוא הנפוץ, מוארך ומעט עבה בצבע ירוק בהיר.
4. קישוא מפוספס, קליפתו ירוקה עם פסים לאורכה, הקישוא המפוספס מתקתק.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row a_image_on="0" a_image_size="cover" a_image_repeat="1" a_image_fix="0" a_video_on="0" a_video_loop="1" a_video_muted="1" a_video_speed="100" a_overlay_on="0" a_overlay_opacity="80" a_parallax_on="0" a_parallax_content="0" a_parallax_x="100" a_sep_on="0" a_sep_top_h="20" a_sep_bottom_h="20" a_full_height_on="0" a_vertical_middle="0" css=".vc_custom_1440351938397{margin-bottom: -5px !important;}"][vc_column width="1/2"][vc_empty_space height="13px"][vc_column_text]
איך לאחסן קישואים: הקישואים נשמרים טריים במקרר למשך 3-4 ימים. אחסנו את הקישואים בשקית ניילון קשורה ובמגירת הירקות, כך תוודאו שטריותם וערכיהים התזונתיים יישמרו לאורך זמן.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_empty_space height="13px"][vc_column_text]
איך לבחור קישוא: שיא עונת הקישואים הוא בסוף האביב ולאורך כל הקיץ, אך הם זמינים בירקניות ובמרכולים במשך כל השנה. לבחירת קישוא מוצלח וודאו כי הוא לא גדול מידי, אינו מקומט בקצוות ולא רך מידי. קישוא מוצלח הוא קישוא בינוני עם קליפה חלקה ועם מרקם נוקשה מעט.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]