תפריט

חצילים בתנור • איך מכינים ומה לעשות איתם?

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

מהמטבח האסייתי ועד למטבח המרוקאי – חצילים מוצאים את דרכם לצלחת במגוון רחב של מנות ומטבחים, אבל מה עושים עם כמויות השמן? המדריך הבא יעזור – כך תכינו חצילים בתנור, בלי רגשות אשם.

מתכון: פרוסות חצילים בתנור

זה אולי המתכון הקל ביותר להכנת חצילים בתנור. בעצם, מדובר בגרסה בריאה עם הרבה פחות שמן מבלי לאבד את הטעם הנהדר.

מצרכים

  • חציל גדול
  • מלח
  • שמן / שמן זית

איך מכינים?

1. שוטפים את החציל ומייבשים במגבת נייר.

2. חותכים: בעזרת סכין חדה חותכים את החציל לפרוסות בעובי הרצוי, עובי מומלץ לאפיית חציל בתנור נוא עובי של אצבע (אנחנו לא רוצים את הפרוסות דקות מיד).

3. ממליחים: מניחים את פרוסות החציל על משטח מרופד בנייר סופג וממליחים היטב, משהים לחצי שעה לפחות. השלב הזה חשוב כדי לוודא שהחציל לא יהיה מר ולא יספוג הרבה שמן.

4. מסדרים: מנערים את פרוסות החצילים היטב מהמלח (או מנגבים עם נייר סופג), אנחנו לא רוצים אותם מלוחים מידי. מסדרים את הפרוסות על תבנית רשת.

5. משמנים: בעזרת מברשת סיליקון מושחים את פרוסות החצילים משני הצדדים בשמן. ניתן להשתמש גם בספריי שמן במקום. חשוב לוודא שכל הפרוסה מקבלת שכבת שמן, כדי שלא יישארו חלקים יבשים.

6. אופים: מכניסים את תבנית החצילים לתנור ומתחתיה מניחים תבנית תנור רגילה עם נייר אפייה (אנחנו לא רוצים שהשמן יטפטף על התנור). אופים בתנור חם על 190 מעלות למשך 40-45 דקות, עד שקליפת החצילים מתקמטת והחצילים רכים.



* שדרוג: הניחו פרוסת עגבנייה על כל פרוסת חציל לפני האפייה, זה ייתן לחצילים טעם מדהים!

פרוסות חצילים בתנור עם עגבנייה

מה להכין עם פרוסות החצילים?

איך מכינים חצילים שלמים קלויים בתנור

חציל שלם קלוי בתנור

עוד דרך נהדרת ליהנות מהיתרונות ומטעם החציל היא ע”י קליית החציל בשלמותו בתנור. אופן ההכנה הזה הופך את החציל לרך בטעם מעט מעושן ופותח לנו אין סוף אפשרויות למנות נהדרות.

מצרכים:

  • 2 חצילים שלמים, קלים ויפים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

איך מכינים?

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. חשוב לחמם את התנור לפני צליית החצילים, אל תוותרו על השלב הזה.

2. מכינים את החצילים: כדי לקצר את זמן האפייה נחצה את החציל לשני חצאים שווים, לאורכו. בעזרת סכין חדה נחתוך חתכים אלכסוניים לרוחבו של החציל (לא עד הסוף, רק עד לאמצע העומק) ולאחר מכן נחזור על הפעולה, מהצד השני, לקבלת חתכים בצורת מעוין.

3. מסדרים ומשמנים: נניח את חצאי החצילים על תבנית רשת ובעזרת מברשת סיליקון נמשוך כל חצי חציל בשמן, החצים אמור להיות מכוסה היטב בשמן, אך לא בכמות גדולה, נמליח לפי הטעם.

4. אופים: נכניס את תבנית החצילים לתנור ומתחתיה נניח תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. נצלה את החצילים בתנור החם במשך 35-40 דקות, עד שהקליפה מקומטת.

5. מצננים: נצנן את החצילים בטמפרטורת החדר למשך כ-10 דקות.

6. מגישים: ניתן להגיש את החצילים כמו שהם, הולכים נהדר עם טחינה או עם זילוף של לימון. כמו כן, ניתן לרוקן את תוכן החציל מהקליפה ולהכין איתו סלטים נהדרים.



מה להכין עם החצילים הקלויים?

שיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובה אחת

  1. זוהר ט :

    בתנור זה באמת פתרון נהדר אל מול השמן שבחצילים מטוגנים. אהבתי את הסלט חצילים במיונז ולזניה חצילים. אפשר לא להסתבך ולעשות פשוט חציל בטחינה…

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *

FoodisGood