7 דגנים: סוגים, יתרונות, בישול ומתכונים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

סוגי דגנים ומתכונים | תמונה: shutterstock

הדגנים הם אחד המזונות הכי בסיסיים שיש לנו על הצלחת. אנחנו לא תמיד מודעים לכך, אבל רוב התוספות שאנו אוכלים הם דגנים. אורז וחיטה הם רק חלק מהרשימה הארוכה. בכתבה הבאה תכירו לעומק את סוגי הדגנים, היתרונות והמתכונים הכי שווים.

סוגי דגנים, יתרונות ומתכונים

את הדגנים ניתן להגדיר כתבואה חקלאית שניתן לטחון ולייצר ממנה קמח. חיטה היא הדוגמה הכי טובה לכך, כמו גם התירס ממנו עשוי הקורנפלור. מלבד היותם בסיס להכנת לחמים ומאפים לדגנים יתרונות נוספים שתורמים לבריאות כמו סיבים תזונתיים, חלבון וויטמינים שונים והכי חשוב – מאכלים מעולים!

אורז

  • יתרונות בריאותיים: סיבים תזונתיים, חלבון, סידן, ברזל, ויטמין B6 ומגנזיום.
  • סוגים: לאורז סוגים רבים, המוכרים ביותר הם אורז בסמטי, פרסי, יסמין, אורז מלא, עגול, אורז לסושי ואורז ריזוטו.
  • בישול: את האורז הלבן הקלאסי בדרך כלל משרים ומסננים במים לפני הבישול. זמן הבישול לאחר רתיחת המים הוא כ-20 דקות. >> למדריך המלא לבישול אורז לבן
  • כדאי לדעת: יותר ממחצית מהעולם משתמשים באורז כמזון הבסיסי ביותר.
  • מתכון מומלץ: לעולם לא נצליח לבחור במתכון אחד של אורז 🙂 לאורז יש אינספור מנות ואפשרויות להכנת תבשילים מעולים >> גלו מגוון מתכוני אורז מעולים!

קינואה

  • יתרונות בריאותיים: סיבים תזונתיים, חלבון, מינרלים וויטמינים, מגנזיום, חומצה פולית וויטמין B9.
  • סוגים: הקינואה שרובנו מכירים מגיעה בצבע לבן והיא קטנה ועגולה, כאשר קיימת גם קינואה אדומה.
  • בישול: את הקינואה שוטפים לפני הבישול ולאחר רתיחה מבשלים למשך 15 דקות. >> למדריך המלא לבישול קינואה מעולה
  • מתכון מומלץ: איך אפשר בלי קינואה? היא בריאה, משביעה וטעימה >> הנה כמה סלטי קינואה מעולים

גריסים

כוסמת

  • יתרונות בריאותיים: אשלגן, סיבים תזונתיים, חלבון, סידן, ברזל, ויטמין B6 ומגנזיום.
  • סוגים: לכוסמת יש סוג עיקרי אחד אותו כולנו מכיר, המגיע בצורה של גריסים קטנים וכהים.
  • בישול ומתכונים מומלצים: לפני בישול הכוסמת קולים אותה מעט על מחבת למשך 3 דקות ואז מבשלים במים למשך כ-15 דקות. הכוסמת משמשת בעיקר להכנת דייסות ומרקים, אבל ניתן להכין איתה עוד מגוון מנות מעניינות. >> למדריך בישול כוסמת המלא + מתכונים מעולים

שיבולת שועל

תירס

  • יתרונות בריאותיים: נתרן, אשלגן, סיבים תזונתיים, חלבון, ברזל, ויטמין B6 ומגנזיום. >> גלו עוד על הערכים התזונתיים של התירס
  • סוגים: כולנו מכירים את התירס בצורתו השלמה – קלחים וכן, תירס בקופסת שימורים.
  • זמן בישול: את התירס השלם מומלץ לבשל במים למשך 30-40 דקות עד להתרככות, כאשר הסיר מכוסה.
  • מתכון מומלץ: המון אפשרויות לבישול ואפייה עם תירס וקורנפלור. המתכונים הבאים הם המומלצים ביותר, תנו הצצה:
    פשטידת תירס וגבינות קלה
    מרק תירס ונטיפי ביצה אסייאתי
    סלט תירס ופטריות

חיטה

  • יתרונות בריאותיים: אשלגן, סיבים תזונתיים, חלבון, סידן, ברזל, ויטמין B6 ומגנזיום.
  • סוגים: החיטה היא שם כולל לסוגים שונים של דגנים כגון פסטה, לחם, קוסקוס בורגול ועוד.:
  • זמן בישול: במידה ומדובר בפסטה, לכל סוג פסטה יש זמן בישול שונה כאשר המוכרים ביותר מתבשלים בין 10-15 דקות לאחר רתיחה. הבורגול והקוסקוס מתבשלים גם הם כ-15 דקות לאחר רתיחה.
  • כדאי לדעת: החיטה היא הגידול השני בגודלו בעולם, אחרי התירס.
קטגוריות: כלליתגיות:

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *