Refresh

This website www.foodisgood.co.il/health/chicken-patties-with-lemon-celery-sauce/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

FoodisGood

סיר קציצות עוף ברוטב לימון וסלרי

סיר שכולו אהבה ששלחה לנו הדר – סיר קציצות עוף מפנק ברוטב לימון וסלרי ובתוספת גרגירי חומוס. זאת מנה כל-כך מנחמת ומשפחתית, מושלמת לשבת או לארוחת צהריים משוקעת. מנה מלאה בבריאות, רעננות וטעמים מופלאים, והכי כיף שהיא מאוד קלה להכנה, מאוד כדאי לנסות!

זמן עבודה: 20 דקות | 4 סועדים

מצרכים:

לקציצות

  • חצי קילו עוף טחון
  • 1 בצל – מגורד
  • 3 שיני שום – כתושות
  • 1 תפוח אדמה – מגורד
  • 1 צרור פטרוזיליה – קצוצה
  • 2 פרוסות לחם – מושרה במים וסחוט
  • תבלינים: כף מלח, חצי כף פלפל, כף מרק עוף, כף כמון, חצי כף פפריקה, חצי כף כורכום

לרוטב

  • 1 בצל גדול – קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי + העלים – לקצוץ הכל
  • 1 תפוח אדמה – קלוף וחתוך לקוביות
  • צרור פטרוזיליה – קצוצה
  • 1 כוס גרגירי חומוס מוכנים בוואקום או קפואים
  • מיץ מחצי לימון
  • מים חמים לכיסוי הקציצות
  • תבלינים: כף מלח, חצי כף פלפל, חצי כף כמון, חצי כף כורכום, חצי כף מרק עוף

הוראות הכנה:

  1. את כל מצרכי הקציצות מערבבים היטב, מכסים את הקערה ומניחים במקרר לחצי שעה. אחרי המנוחה מטגנים את הקציצות כ-4 דקות מכל צד.
  2. בסיר סוטאז' מחממים 2 כפות שמן ובו מטגנים את הבצל עם גבעולי הסלרי וקוביות תפוחי האדמה כ-3 דקות, עד שהבצל מתרכך מעט.
  3. מוסיפים עלי סלרי ופטרוזיליה ומערבבים. מוסיפים תבלינים ומערבבים. מטגנים עוד כחצי דקה.
  4. מוסיפים 1/2 כוס מים חמים ואת מיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית.
  5. מסדרים את הקציצות בסיר הרוטב ומוסיפים עוד מים חמים עד לכיסוי הקציצות (אם יש צורך). מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה.
  6. מכסים עם מכסה ומבשלים את הקציצות ברוטב כ-20 דקות. בזמן הזה הקציצות יספחו את טעמי הרוטב ויקבלו עסיסיות נפלאה.
  7. מגישים חם חם על אורז לבן / קוסקוס או כל מה שאוהבים!

עוד סירי קציצות ברוטב לכל המשפחה:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן